Boekoe kita Boekoe kita r door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 (dikke, zoete rijstpudding met pandanblad) Dessert voor 4-6 personen Bereidingstijd: circa 25 minuten BENODIGDHEDEN 60 gram ketanmeel Zout naar smaak 350 ml dunne kokosmelk 75 gram gekookte ketan 1 pandanblad, gekneusd en in stukken gesneden 125 g goela djawa, geraspt 120 ml dikke kokosmelk (kokosroom) fkW WERKWIJZE Roer het ketanmeel met het zout door de dunne kokosmelk en schep ketan en pandanblad erdoor. Schenk in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot het mengsel dik begint te worden. Haal van het vuur. Schenk in een tweede pan de helft van de kokosroom met de goela djawa en verwarm al roerend tot de suiker op lost. Giet het goela djawa-mengsel bij het ketanmengsel en roer goed door. Schenk de rest van de kokosroom erbij, meng en verwarm al roerend op laag vuur tot het een kleverige massa is geworden. Verwijder het pandanblad. Schenk de pudding in schaaltjes en laat afkoelen. Authentieke Indische familierecepten en verhalen Mirjam van <l«> Rijst Harold Perei Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herkenbaarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authentieke familierecepten en verhalen. 40 Moesson Moesson #5 november 2010.indd 40 27-10-10 17:34

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 40