Boekoe kita
Boekoe kita
r
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
(dikke, zoete rijstpudding
met pandanblad)
Dessert voor 4-6 personen
Bereidingstijd: circa 25 minuten
BENODIGDHEDEN
60 gram ketanmeel
Zout naar smaak
350 ml dunne kokosmelk
75 gram gekookte ketan
1 pandanblad, gekneusd en in stukken
gesneden
125 g goela djawa, geraspt
120 ml dikke kokosmelk (kokosroom)
fkW WERKWIJZE
Roer het ketanmeel met het zout door
de dunne kokosmelk en schep ketan
en pandanblad erdoor. Schenk in een
pan en verwarm al roerend op laag
vuur tot het mengsel dik begint te
worden. Haal van het vuur. Schenk
in een tweede pan de helft van de
kokosroom met de goela djawa en
verwarm al roerend tot de suiker op
lost. Giet het goela djawa-mengsel bij
het ketanmengsel en roer goed door.
Schenk de rest van de kokosroom erbij,
meng en verwarm al roerend op laag
vuur tot het een kleverige massa is
geworden. Verwijder het pandanblad.
Schenk de pudding in schaaltjes en
laat afkoelen.
Authentieke Indische
familierecepten en verhalen
Mirjam van <l«> Rijst Harold Perei
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle
Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng
en Joyce als inspiratiebron, fotografeerde Harold
Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste
en herkenbaarste gerechten van bekende en minder
bekende Indische families. Resultaat: een kleurig
kookboek van meer dan 300 pagina's met authentieke
familierecepten en verhalen.
40 Moesson
Moesson #5 november 2010.indd 40
27-10-10 17:34