0 culinair
Smoor bebek kemiri
36 Moesson
minuten bruin en knapperig. Bak de andere
kant nog 1 minuut. Haal ze uit de pan, laat
ze 5 minuten rusten en snijd de filets dan
in plakjes. Schenk bijna al het vet uit de
pan. Fruit ui, knoflook en lombok glazig in
het overgebleven vet in de braadpan. Meng
noten, peperkorrels, citroensap en koenjit tot
een fijne pasta en schep de pasta in de pan.
Bak de pasta even en voeg de stukjes eend,
djeroekblaadjes en stukken sereh toe. Schenk
er 100 ml water bij, breng het even aan de
kook en laat de eend op zacht vuur in ca. 30
minuten gaar stoven.
Lekker met nasi rawit.
(stukjes eendenborst in een kruidige saus
met kemiri)
Vleesgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
INGREDIËNTEN:
500 gram eendenborstfilet
zout naar smaak
2 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, in ringen gesneden
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 groene lomboks, in ringen
20 kemirinoten, gepoft en fijngemalen
10 witte peperkorrels, geplet in een vijzel
100 ml citroensap (het sap van 1 kleine
citroen)
1 theelepel koenjit
3 djeroek poeroetblaadjes
1 serehstengel, gekneusd en in stukken
gesneden
15 ml water
WERKWIJZE:
Kerf de vette huid van de eendenborstfilets
kruislings in. Bestrooi de filets met zout.
Verhit de olie in een braadpan en bak de
filets op de huiskant op matig vuur in 10
Moesson #6 december 2010.indd 36
24-11-10 19:00