0 culinair Smoor bebek kemiri 36 Moesson minuten bruin en knapperig. Bak de andere kant nog 1 minuut. Haal ze uit de pan, laat ze 5 minuten rusten en snijd de filets dan in plakjes. Schenk bijna al het vet uit de pan. Fruit ui, knoflook en lombok glazig in het overgebleven vet in de braadpan. Meng noten, peperkorrels, citroensap en koenjit tot een fijne pasta en schep de pasta in de pan. Bak de pasta even en voeg de stukjes eend, djeroekblaadjes en stukken sereh toe. Schenk er 100 ml water bij, breng het even aan de kook en laat de eend op zacht vuur in ca. 30 minuten gaar stoven. Lekker met nasi rawit. (stukjes eendenborst in een kruidige saus met kemiri) Vleesgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 45 minuten INGREDIËNTEN: 500 gram eendenborstfilet zout naar smaak 2 eetlepels zonnebloemolie 2 uien, in ringen gesneden 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes 2 groene lomboks, in ringen 20 kemirinoten, gepoft en fijngemalen 10 witte peperkorrels, geplet in een vijzel 100 ml citroensap (het sap van 1 kleine citroen) 1 theelepel koenjit 3 djeroek poeroetblaadjes 1 serehstengel, gekneusd en in stukken gesneden 15 ml water WERKWIJZE: Kerf de vette huid van de eendenborstfilets kruislings in. Bestrooi de filets met zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de filets op de huiskant op matig vuur in 10 Moesson #6 december 2010.indd 36 24-11-10 19:00

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 36