Sambal goreng kering 7 r personen vijzel (knapperig gebakken aardappelfriet in een pittige saus met kemiri) Groentegerecht voor 4 Bereidingstijd: ca. 40 minuten INGREDIËNTEN: V 500 gram aardappels, geschild 750 ml zonnebloemolie 50 gram santen 2 uien 1 eetlepel sambal oelek 3 kemirinoten, gepoft theelepel trassie 1 stengel sereh 3 plakjes laos 1 salamblaadje 1 theelepel assempastaf/ 2 eetlepels suiker zout naar smaak extra nodig: keukenpJhTlirl - i V. WERKWIJZE: Rasp de aardappgjlÉof snijzejn dunne frietjes. VerhitElp.-ml oli^in een wadjan of diepe panSn bak de ffeten iff -porties goudbrjj^-lSknapper^^. Laat ze uitlekken eop'apier. Los de san^^^p in 400 nd water en maal uien, knoflook, 7 H al, kemirinoten en trassie fijn in een Verhit de rest van de olie en bak de ui en het kruidenmengsel glazig. Voeg de santen toeen breng^et geheel aan de kook. V^eg sereh, laos, salamblaadji assempasta en suiker toe en laat de saus 20 minsten zachtjes koken. Breng de- san^ op smaak met zout en schep de aardap pelfrietjes erdoor. Serveer meteen! - december 2010 37 Moesson #6 december 2010.indd 37 {Sin- 24-11-10 19:01

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 37