Sambal goreng kering
7
r
personen
vijzel
(knapperig gebakken aardappelfriet in
een pittige saus met kemiri)
Groentegerecht voor 4
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
INGREDIËNTEN: V
500 gram aardappels, geschild
750 ml zonnebloemolie
50 gram santen
2 uien
1 eetlepel sambal oelek
3 kemirinoten, gepoft
theelepel trassie
1 stengel sereh
3 plakjes laos
1 salamblaadje
1 theelepel assempastaf/
2 eetlepels suiker
zout naar smaak
extra nodig: keukenpJhTlirl
- i V.
WERKWIJZE:
Rasp de aardappgjlÉof snijzejn dunne
frietjes. VerhitElp.-ml oli^in een wadjan
of diepe panSn bak de ffeten iff -porties
goudbrjj^-lSknapper^^. Laat ze uitlekken
eop'apier. Los de san^^^p in 400
nd water en maal uien, knoflook,
7 H
al, kemirinoten en trassie fijn in een
Verhit de rest van de olie en bak de
ui en het kruidenmengsel glazig. Voeg
de santen toeen breng^et geheel aan
de kook. V^eg sereh, laos, salamblaadji
assempasta en suiker toe en laat de saus
20 minsten zachtjes koken. Breng de- san^
op smaak met zout en schep de aardap
pelfrietjes erdoor. Serveer meteen! -
december 2010 37
Moesson #6 december 2010.indd 37 {Sin- 24-11-10 19:01