Boekoe kita
Boekoe kita
Oblok oblok
JL* -• --
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
38 Moesson
Moesson #6 december 2010.indd 38
Authentieke Indische
familierecepten en verhalen
Mirjam van der Rijst Sc Harold Pereira
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kook
boek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron,
fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lek
kerste en herkenbaarste gerechten van bekende en minder bekende
Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300
pagina's met authentieke familierecepten en verhalen.
24-11-10 19:01
(gebakken blokjes tahoe en tempeh in een
saus met kemiri, petehbonen en santen)
Vegetarisch gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
INGREDIËNTEN:
200 ml zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
theelepel trassie, verkruimeld
2 theelepels sambal oelek
4 kemirinoten, gepoft en fijngemalen
250 ml bouillon
50 gram santen
2 salamblaadjes
3 plakjes verse laos
50 gram petehbonen, in dunne reepjes
gesneden
200 gram tahoe, in blokjes gesneden
200 gram tempeh, in blokjes gesneden
1 theelepel suiker
WERKWIJZE:
Verhit 2 eetlepels olie en bak uisnippers en
knoflook glazig. Voeg trassie, sambal en
kemiri toe en bak even mee. Blus af met
de bouillon en los de santen op in de saus.
Schep salamblaadjes, laos en reepjes pe
tehbonen erbij en laat de saus 15 minuten
sudderen. Verhit ondertussen de rest van
de olie en dep deblokjes tahoe goed droog.
Bak de tahoe- en tempehblokjes goud
bruin in de olie. Schep ze door de saus en
laat ze*nog 5 minuten stoven in de saus.