Boekoe kita Boekoe kita Oblok oblok JL* -• -- door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 38 Moesson Moesson #6 december 2010.indd 38 Authentieke Indische familierecepten en verhalen Mirjam van der Rijst Sc Harold Pereira Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kook boek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lek kerste en herkenbaarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authentieke familierecepten en verhalen. 24-11-10 19:01 (gebakken blokjes tahoe en tempeh in een saus met kemiri, petehbonen en santen) Vegetarisch gerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 30 minuten INGREDIËNTEN: 200 ml zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst theelepel trassie, verkruimeld 2 theelepels sambal oelek 4 kemirinoten, gepoft en fijngemalen 250 ml bouillon 50 gram santen 2 salamblaadjes 3 plakjes verse laos 50 gram petehbonen, in dunne reepjes gesneden 200 gram tahoe, in blokjes gesneden 200 gram tempeh, in blokjes gesneden 1 theelepel suiker WERKWIJZE: Verhit 2 eetlepels olie en bak uisnippers en knoflook glazig. Voeg trassie, sambal en kemiri toe en bak even mee. Blus af met de bouillon en los de santen op in de saus. Schep salamblaadjes, laos en reepjes pe tehbonen erbij en laat de saus 15 minuten sudderen. Verhit ondertussen de rest van de olie en dep deblokjes tahoe goed droog. Bak de tahoe- en tempehblokjes goud bruin in de olie. Schep ze door de saus en laat ze*nog 5 minuten stoven in de saus.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38