*4u" 1 W UM PsJH yp (5 iar/ ,/w -t li* mJt m. hmÊ culinair 0 L 9 É/tmÉaimjmÊ m T: f? s v" mb fJMSVV ^>*^>y5r>-/jjMJijil t?r Han verbouwt zijn lomboks in een broeikas bij zijn vakantiehuisje op de Veluwe. De eerste lomboks zijn uit zaadjes gegroeid die Han uit Indonesië heeft meegenomen. Daarna kreeg hij de smaak te pakken en kweekte verschillende lomboks en pepers uit zaadjes die hij van zijn nicht uit Indonesië kreeg. Twee keer per jaar maakt Han sambal van zijn eigen lomboks naar een recept dat hij van zijn vader, Injo Kiat Siang, heeft geleerd. Een sambal waarvan de tranen je in de ogen springen, zo pedis. Omdat alle vrienden en bekenden staan te dringen om de vermaarde sambal heeft hij de naam Hot Han gekregen. mmbsT' Pnlr iwir 5 .-■■ m w i ii?.3' - MIRJAM VAN DER RIJST HAROLD PEREIRA januari 2011 39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 39