*4u"
1
W UM
PsJH
yp
(5 iar/ ,/w -t
li*
mJt m.
hmÊ
culinair 0
L
9 É/tmÉaimjmÊ
m T: f?
s
v"
mb fJMSVV ^>*^>y5r>-/jjMJijil t?r
Han verbouwt zijn lomboks in een broeikas bij zijn vakantiehuisje op de
Veluwe. De eerste lomboks zijn uit zaadjes gegroeid die Han uit Indonesië heeft
meegenomen. Daarna kreeg hij de smaak te pakken en kweekte verschillende
lomboks en pepers uit zaadjes die hij van zijn nicht uit Indonesië kreeg. Twee
keer per jaar maakt Han sambal van zijn eigen lomboks naar een recept dat
hij van zijn vader, Injo Kiat Siang, heeft geleerd. Een sambal waarvan de tranen
je in de ogen springen, zo pedis. Omdat alle vrienden en bekenden staan te
dringen om de vermaarde sambal heeft hij de naam Hot Han gekregen.
mmbsT'
Pnlr
iwir 5 .-■■ m
w i ii?.3' -
MIRJAM VAN DER RIJST
HAROLD PEREIRA
januari 2011 39