f
Pepesan
I
n
januari 2011 41
(Kruidige makreel in bananenblad)
Visgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 75 minuten
INGREDIËNTEN:
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
1 theelepel laos
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel suiker
1 salamblaadje
2 djeroek poeroetblaadjes
1 serehstengel, gekneusd en in stukken
gesneden
2 eetlepels sambal oelek
1/2 theelepel zout
1 grote makreel, schoongemaakt
2 stukken bananenblad, zacht gemaakt in
kookwater (of aluminiumfolie)
WERKWIJZE: y
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maal de ui en knoflook fijn in een
met de laos. Verhit de olie in eenkoeken
pan en bak het uimengsel met de suiker
glazig. Schep het salamblad, de djeroek
blaadjes en stukken sereh erbij en bak
mee. Roer de sambal erdoor en haaj^an
het vuur. Dep de makreel droog en schep
de helft van de kruiden in de buikholte
van de vis. Wrijf de vis in met de rest van
de kruidenpasta. Verpak in bananenblad
en leg het pakketje op een bakplaat. Bak
de vis gaar in 50 minuten. Lekker met
nassi koening.
Moesson #7 januari 2011 def.indd 41
17-12-10 15:36