f Pepesan I n januari 2011 41 (Kruidige makreel in bananenblad) Visgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: circa 75 minuten INGREDIËNTEN: 1 grote ui, gesnipperd 2 tenen knoflook 1 theelepel laos 4 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel suiker 1 salamblaadje 2 djeroek poeroetblaadjes 1 serehstengel, gekneusd en in stukken gesneden 2 eetlepels sambal oelek 1/2 theelepel zout 1 grote makreel, schoongemaakt 2 stukken bananenblad, zacht gemaakt in kookwater (of aluminiumfolie) WERKWIJZE: y Verwarm de oven voor op 180 graden Maal de ui en knoflook fijn in een met de laos. Verhit de olie in eenkoeken pan en bak het uimengsel met de suiker glazig. Schep het salamblad, de djeroek blaadjes en stukken sereh erbij en bak mee. Roer de sambal erdoor en haaj^an het vuur. Dep de makreel droog en schep de helft van de kruiden in de buikholte van de vis. Wrijf de vis in met de rest van de kruidenpasta. Verpak in bananenblad en leg het pakketje op een bakplaat. Bak de vis gaar in 50 minuten. Lekker met nassi koening. Moesson #7 januari 2011 def.indd 41 17-12-10 15:36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 41