Sambal goreng tempeh met tomaat (Knapperige zoetzure kruidige tempehreepjes) Vegetarisch bijgerecht voor 6 personen Bereidingstijd: circa 25 minuten INGREDIËNTEN: 150 ml zonnebloemolie 250 gram tempeh, in reepjes gesneden 2 eetlepels goela djawa 2 eetlepels tomatenpuree 1 grote ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, geperst 3 rode lomboks, fijngesneden 1 theelepel laos 1 theelepel sambal oelek 1 theelepel assem zout naar smaak WERKWIJZE: Verhit de olie in een wadjan en bak de reepjes tempeh bruin en knapperig. Kook ondertussen de goela djawa met de tomatenpuree en 50 ml water tot een stroop. Schenk bijna alle olie uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, knof look en lomboks glazig. Voeg de laos, sambal en assem toe en bak dit even mee. Doe de tempehreepjes en de goela djawa-stroop erbij en laat alles op hoog vuur koken tot het een dikke, plakkerige massa wordt. Haal de reepjes uit de pan en laat ze afkoelen. Lekker bij rijst en rendang van eieren. 17-12-10 15:36 42 Moesson Moesson #7 januari 2011 def.indd 42

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 42