Sambal goreng
tempeh met tomaat
(Knapperige zoetzure kruidige
tempehreepjes)
Vegetarisch bijgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd: circa 25 minuten
INGREDIËNTEN:
150 ml zonnebloemolie
250 gram tempeh, in reepjes gesneden
2 eetlepels goela djawa
2 eetlepels tomatenpuree
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
3 rode lomboks, fijngesneden
1 theelepel laos
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel assem
zout naar smaak
WERKWIJZE:
Verhit de olie in een wadjan en bak de
reepjes tempeh bruin en knapperig.
Kook ondertussen de goela djawa met
de tomatenpuree en 50 ml water tot
een stroop. Schenk bijna alle olie uit de
pan en bak in dezelfde pan de ui, knof
look en lomboks glazig. Voeg de laos,
sambal en assem toe en bak dit even
mee. Doe de tempehreepjes en de goela
djawa-stroop erbij en laat alles op hoog
vuur koken tot het een dikke, plakkerige
massa wordt. Haal de reepjes uit de pan
en laat ze afkoelen. Lekker bij rijst en
rendang van eieren.
17-12-10 15:36
42 Moesson
Moesson #7 januari 2011 def.indd 42