01 o 1 Eigerecht voor 4 personen (dikke omelet met tahoe en een pittig sausje) culinair m uTr Bereidingstijd: circa 25 minuten INGREDIËNTEN 250 gram tahoe 4 eieren losgeklopt Peper en zout 2 knoflooktenen, in dunne plakjes gesneden 1 kopje ketjap manis 1 theelepel petis 2 volle eetlepels pindakaas 1/2 komkommer, gewassen en in plakjes gesneden 50 gram taugeh 3 eetlepels gefruite uitjes WERKWIJZE Prak de tahoe fijn met een vork en roer de tahoe door de eieren. Brertg het mengsel op smaak met peper en zout. Bak de knoflook in de olie goudbruin. Schep de knoflook uit de pan en schenk het eimengsel erin. Laat de omelet op laagVuur stollen. Maak ondertussen de saW Roer ketjap, petis, gebakken knoflook en pindakaas door elkaar in eenpanne tje. Verwarm de saus tot de pinda kaas helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur. Laat de omelet als hij gaar is op een bord glijden. Beleg met de plakjes komkommer en een berg taugeh. Giet de saus er over en bestrooi met de gefruite uitjes. 36 Moesson Moesson #8 februari 2011.indd 36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 36