01 o
1
Eigerecht
voor 4 personen
(dikke omelet met tahoe en een pittig sausje)
culinair
m uTr
Bereidingstijd: circa 25 minuten
INGREDIËNTEN
250 gram tahoe
4 eieren losgeklopt
Peper en zout
2 knoflooktenen, in dunne plakjes
gesneden
1 kopje ketjap manis
1 theelepel petis
2 volle eetlepels pindakaas
1/2 komkommer, gewassen en in
plakjes gesneden
50 gram taugeh
3 eetlepels gefruite uitjes
WERKWIJZE
Prak de tahoe fijn met een vork en
roer de tahoe door de eieren. Brertg
het mengsel op smaak met peper
en zout. Bak de knoflook in de olie
goudbruin. Schep de knoflook uit de
pan en schenk het eimengsel erin.
Laat de omelet op laagVuur stollen.
Maak ondertussen de saW Roer
ketjap, petis, gebakken knoflook en
pindakaas door elkaar in eenpanne
tje. Verwarm de saus tot de pinda
kaas helemaal is opgelost en haal de
pan van het vuur. Laat de omelet als
hij gaar is op een bord glijden. Beleg
met de plakjes komkommer en een
berg taugeh. Giet de saus er over en
bestrooi met de gefruite uitjes.
36 Moesson
Moesson #8 februari 2011.indd 36