Tahoegerecht
voor 6 personen
kokossaus met garnale
(knapperige blokjes tahoe in
Bereidingstijd: circa 30 minuten
INGREDIËNTEN
120 ml zonnebloemolie
250 gram tahoe, in plakjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 rode lomboks, in ringetjes gesneden
1 theelepel laos
1 eetlepel sambal oelek
2 theelepels suiker
400 ml kokosmelk
2 djeroek poeroetblaadjes, in dunne
reepjes gesneden
1 grote aardappel, geschild en in
blokjes gesneden
150 gram cocktailgarnalen
1 theelepel zout
WERKWIJZE
Verhit de olie in een wadjan en bak
de plakjes tahoe goudgeel. Laat ze
uitlekken op keukenpapier. Schenk
bijna alle olie uit de pan en bak
uisnippers, paprikablokjes, knoflook
en lombokringetjes in dezelfde pan
glazig. Schep laos, sambal oelek en S
suiker in de pan en bak dat even mee.
Schenk de kokosmelk erbij, doe de
reepjes djeroek en de aardappelblok
jes in de pan en laat alles 15 minuten
zachtjes koken. Schep de tahoeplak-
jes en de garnalen erbij en laat nog 5
minuten garen. Breng op smaak met
zout. Lekker met rijst!
februari 2011 37
Moesson #8 februari 2011.indd 37
27-01-11 13:09