Tahoegerecht voor 6 personen kokossaus met garnale (knapperige blokjes tahoe in Bereidingstijd: circa 30 minuten INGREDIËNTEN 120 ml zonnebloemolie 250 gram tahoe, in plakjes gesneden 1 grote ui, gesnipperd 1 groene paprika, in blokjes gesneden 2 tenen knoflook, geperst 2 rode lomboks, in ringetjes gesneden 1 theelepel laos 1 eetlepel sambal oelek 2 theelepels suiker 400 ml kokosmelk 2 djeroek poeroetblaadjes, in dunne reepjes gesneden 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden 150 gram cocktailgarnalen 1 theelepel zout WERKWIJZE Verhit de olie in een wadjan en bak de plakjes tahoe goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk bijna alle olie uit de pan en bak uisnippers, paprikablokjes, knoflook en lombokringetjes in dezelfde pan glazig. Schep laos, sambal oelek en S suiker in de pan en bak dat even mee. Schenk de kokosmelk erbij, doe de reepjes djeroek en de aardappelblok jes in de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Schep de tahoeplak- jes en de garnalen erbij en laat nog 5 minuten garen. Breng op smaak met zout. Lekker met rijst! februari 2011 37 Moesson #8 februari 2011.indd 37 27-01-11 13:09

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 37