(groenten, tahoe en tempeh in een geurige kokossaus)
Vegetarisch
groentegerecht
voor 4-6 personen
0 culinair
Boekoe kita
Boekoe kita
1 theelepel
1 Hheelepel
Zout naar s
trassie,
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
Authentieke Indische
familierecepten en verhalen
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kook
boek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron,
fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lek
kerste en herkenbaarste gerechten van bekende en minder bekende
Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300
pagina's met authentieke familierecepten en verhalen.
INGREDIËNTEN
150 ml zonnebloemolie
250 gram tahoe, in blokjes gesneden
100 gram tempeh, in blokjes gesneden
400 ml kokosmelk
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
30 gram petehbonen, in reepjes
gesneden
5 salamblaadjes
3 djeroek poeroetblaadjes
kie laos, in plakjes gesneden
trassie, verkruimeld
suiker
r smaak
500 gram sperziebonen, in stukjes
1 rode paprika, in reepjes gesneden
150 gram bamboescheuten, uitgelekt
en in reepjes gesneden
WERKWIJZE
Verhit de olie in een wadjan en
frituur de tahoeblokjes goudbruin.
Laat ze uitlekken en frituur de tem-
pehblokjes ook bruin. Laat ook deze
uitlekken. Breng 400 ml water en de
kokosmelk aan de kook in een grote
pan met ui, knoflook, petehbonen,
salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos,
suiker en wat zout. Voeg alle
groenten toe en laat het gerecht
zachtjes circa. 20 minuten (tot de.
sperziebonen gaar zijn) koken. Lekker
met ajam setan en rijst.
Bereidingstijd: circa 50 minuten
38 Moesson
Moesson #8 februari 2011.indd 38
27-01-11