(groenten, tahoe en tempeh in een geurige kokossaus) Vegetarisch groentegerecht voor 4-6 personen 0 culinair Boekoe kita Boekoe kita 1 theelepel 1 Hheelepel Zout naar s trassie, door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 Authentieke Indische familierecepten en verhalen Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kook boek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lek kerste en herkenbaarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authentieke familierecepten en verhalen. INGREDIËNTEN 150 ml zonnebloemolie 250 gram tahoe, in blokjes gesneden 100 gram tempeh, in blokjes gesneden 400 ml kokosmelk 1 grote ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 30 gram petehbonen, in reepjes gesneden 5 salamblaadjes 3 djeroek poeroetblaadjes kie laos, in plakjes gesneden trassie, verkruimeld suiker r smaak 500 gram sperziebonen, in stukjes 1 rode paprika, in reepjes gesneden 150 gram bamboescheuten, uitgelekt en in reepjes gesneden WERKWIJZE Verhit de olie in een wadjan en frituur de tahoeblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken en frituur de tem- pehblokjes ook bruin. Laat ook deze uitlekken. Breng 400 ml water en de kokosmelk aan de kook in een grote pan met ui, knoflook, petehbonen, salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos, suiker en wat zout. Voeg alle groenten toe en laat het gerecht zachtjes circa. 20 minuten (tot de. sperziebonen gaar zijn) koken. Lekker met ajam setan en rijst. Bereidingstijd: circa 50 minuten 38 Moesson Moesson #8 februari 2011.indd 38 27-01-11

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 38