Kipgerecht
voor 4 personen
(knapperig gebakken kip met zoete sambal)
culinair
BENOD1|DK|D;EN|iiiRDIiSAMB
Moesson #9 maart 2011_pim.indd 36 24-02-11 16:20
Bereidingstijd: circa 45 minuten
5 rode lomboks
2 theelepels goela djawa
Mespunt zout
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel asempasta1"
BENiDIGDHEDENjliiR DE
1 kleine kip (cijjCSi kg) in
circa 15 stukken gesneden
Peper en zout
100 gram roomboter
BEREIDING
Wrijf de lomboks met goela djawa,
zout, ketjap en asempasta in een
vijzel fijn tot een sambal. Kruid de
stukjes kip royaal met peper en
zout. Verhit de boter in de pan tot
het schuim wegtrekt. Leg de stukjes
kip er in en zet het vuur lager. Bak
de kipstukjes rondom in circa 25
minuten goudbruin en knapperig.
Als de boter te heet wordt, schenk je
er een klein scheutje water bij. Leg
de kipstukken op een schaal en geef
de sambal erbij.
36 Moesson