Kipgerecht voor 4 personen (knapperig gebakken kip met zoete sambal) culinair BENOD1|DK|D;EN|iiiRDIiSAMB Moesson #9 maart 2011_pim.indd 36 24-02-11 16:20 Bereidingstijd: circa 45 minuten 5 rode lomboks 2 theelepels goela djawa Mespunt zout 1 eetlepel ketjap manis 1 theelepel asempasta1" BENiDIGDHEDENjliiR DE 1 kleine kip (cijjCSi kg) in circa 15 stukken gesneden Peper en zout 100 gram roomboter BEREIDING Wrijf de lomboks met goela djawa, zout, ketjap en asempasta in een vijzel fijn tot een sambal. Kruid de stukjes kip royaal met peper en zout. Verhit de boter in de pan tot het schuim wegtrekt. Leg de stukjes kip er in en zet het vuur lager. Bak de kipstukjes rondom in circa 25 minuten goudbruin en knapperig. Als de boter te heet wordt, schenk je er een klein scheutje water bij. Leg de kipstukken op een schaal en geef de sambal erbij. 36 Moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 36