Groentegerecht
voor 4 personen
(kruidige groenten in zuur)
r
Bereidingstijd circa 25 minuten
INGREDIËNTEN
100 gram witte kool
100 gram sperziebonen
100 gram wortels
1/2komkommer, zonder zaadjes en in
stukken gesneden
2 groene lomboks
100 gram taugé
120 ml azijn
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 kemirinoten
2 theelepels djahé
2 theelepels koenjit
1/2 theelepel zout
2 theelepels goela djawa
BEREIDING
Was de kool, sperziebonen, wortels
en komkommer en snijd ze in dunne
reepjes. Verwijder de zaadjes van de
groene pepers en halveer ze in de
lengte. Kook alle groenten, behalve
de taugé, in 2 minuten net gaar. Spoel
ze koud en laat ze uitlekken. Maaluf"
knoflook, kemiri, djahé en koenjit in
een vijzel met het zout tot een pasta.
Breng de kruidenpast^^an de kook
met azijn en goela djawa. Voeg alle
groenten en de pepers toe eiiTaat al
les 1 minuut koken. Laat de groenten1
afkoelen en serveer ze. Lekker bij nasi
goreng.
maart 2011 37
Moesson #9 maart 2011_pim.indd 37
24-02-11 16:20