Groentegerecht voor 4 personen (kruidige groenten in zuur) r Bereidingstijd circa 25 minuten INGREDIËNTEN 100 gram witte kool 100 gram sperziebonen 100 gram wortels 1/2komkommer, zonder zaadjes en in stukken gesneden 2 groene lomboks 100 gram taugé 120 ml azijn 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 3 kemirinoten 2 theelepels djahé 2 theelepels koenjit 1/2 theelepel zout 2 theelepels goela djawa BEREIDING Was de kool, sperziebonen, wortels en komkommer en snijd ze in dunne reepjes. Verwijder de zaadjes van de groene pepers en halveer ze in de lengte. Kook alle groenten, behalve de taugé, in 2 minuten net gaar. Spoel ze koud en laat ze uitlekken. Maaluf" knoflook, kemiri, djahé en koenjit in een vijzel met het zout tot een pasta. Breng de kruidenpast^^an de kook met azijn en goela djawa. Voeg alle groenten en de pepers toe eiiTaat al les 1 minuut koken. Laat de groenten1 afkoelen en serveer ze. Lekker bij nasi goreng. maart 2011 37 Moesson #9 maart 2011_pim.indd 37 24-02-11 16:20

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 37