M
w
m*
(Varkensjfees»engrOenten in
tomatensaus)
culinair
MJêf.
téfo <11
!b''
Boekoe kita
Vleesgerecht
voor 4 personen
Boekoe kita
.^ik. M
«V -
*-
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
<t>. 4>
Bereidingstijd: circa 35 minuten
INGREDIËNTEN
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
250 gram speklapjes, in heel kleine
dobbelsteentjes
140 gram tomatenpuree
1 eetlepel goela djawa
250 ml bouillon
300 gram bloemkool, in kleine
roosjes
250 gram wortelen, geschild en in
dunne plakjes gesneden
BEREIDING
Verhit de olie in een koekenpan, fruit
de ui glazig en voeg de spekblok
jes toe. Bak nog 5 minuten samen.
Schep de tomatenpuree en de goela
djawa door de spekblokjes. Roer de
bouillon erdoor en breng aan de
kook. Zet het vuur laag en schep er
de bloemkoolroosjes en wortelplak
jes door. Laat zachtjes op laagvuur
circa 20 minuten garen. Lekker met
rijst en bawang goreng.
Authentieke Indische
iamilierecepten en verhalen
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kook
boek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron,
fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lek
kerste en herkenbaarste gerechten van bekende en minder bekende
Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300
pagina's met authentieke familierecepten en verhalen.
38 Moesson
Moesson #9 maart 2011_pim.indd 38
24-02-11 16:20