M w m* (Varkensjfees»engrOenten in tomatensaus) culinair MJêf. téfo <11 !b'' Boekoe kita Vleesgerecht voor 4 personen Boekoe kita .^ik. M «V - *- door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 <t>. 4> Bereidingstijd: circa 35 minuten INGREDIËNTEN 2 eetlepels zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 250 gram speklapjes, in heel kleine dobbelsteentjes 140 gram tomatenpuree 1 eetlepel goela djawa 250 ml bouillon 300 gram bloemkool, in kleine roosjes 250 gram wortelen, geschild en in dunne plakjes gesneden BEREIDING Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui glazig en voeg de spekblok jes toe. Bak nog 5 minuten samen. Schep de tomatenpuree en de goela djawa door de spekblokjes. Roer de bouillon erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag en schep er de bloemkoolroosjes en wortelplak jes door. Laat zachtjes op laagvuur circa 20 minuten garen. Lekker met rijst en bawang goreng. Authentieke Indische iamilierecepten en verhalen Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kook boek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lek kerste en herkenbaarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authentieke familierecepten en verhalen. 38 Moesson Moesson #9 maart 2011_pim.indd 38 24-02-11 16:20

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 38