v
no
re
1 Oüw
culinair
eiergerecht
voor 4 personen
(kwarteleitjes in een pittig sausje)
-
Moesson
Moesson #10 april 2011.indd 36
bereidingstijd: circa 40 minuten
BENODIGDHEDEN
12 kwarteleitjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 theelepels sambal oelek
1 tomaat, in blokjes gesneden
10 petehbonen, in reepjes gesneden
200 ml kokosmelk
1 salamblaadje
100 gram cocktailgarnalen
Peper en zout naar smaak
BEREIDING
Breng een pan met water aan de
kook en leg de kwarteleitjes erin.
Breng het water weer aan de kook
en laat de eitjes in circa 8 minuten
hard koken. Laat ze schrikken onder
koud stromend water en pel ze.
Verhit de olie en bak uisnippers en
knoflook glazig. Voeg sambal en
tomatenblokjes toe en bak ze even
mee. Schep de petehbonen erbij en
roer de kokosmelk erdoor. Schep de
eitjes en het salamblaadje in de pan
en laat ze 15 minuten in de saus ko
ken. Roer de garnalen erdoor en laat
de saus nog 5 minuten koken. Breng
op smaak met peper en zout. Lekker
met nasi rawit.