v no re 1 Oüw culinair eiergerecht voor 4 personen (kwarteleitjes in een pittig sausje) - Moesson Moesson #10 april 2011.indd 36 bereidingstijd: circa 40 minuten BENODIGDHEDEN 12 kwarteleitjes 3 eetlepels zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 2 theelepels sambal oelek 1 tomaat, in blokjes gesneden 10 petehbonen, in reepjes gesneden 200 ml kokosmelk 1 salamblaadje 100 gram cocktailgarnalen Peper en zout naar smaak BEREIDING Breng een pan met water aan de kook en leg de kwarteleitjes erin. Breng het water weer aan de kook en laat de eitjes in circa 8 minuten hard koken. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verhit de olie en bak uisnippers en knoflook glazig. Voeg sambal en tomatenblokjes toe en bak ze even mee. Schep de petehbonen erbij en roer de kokosmelk erdoor. Schep de eitjes en het salamblaadje in de pan en laat ze 15 minuten in de saus ko ken. Roer de garnalen erdoor en laat de saus nog 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met nasi rawit.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 36