a
op gebUken wittekooi met ko
Vleesgerecht voor 4 personen
3jgRlbIENTEN
2 eetlepels ketjap manis
2 theelepels ketoembar
2 tenen knoflook, geperst
50 ml zonnebloemolie
500 gram lamsfilet, in kleine blokjes
gesneden
Zout naar smaak
100 gram gemalen kokos
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel kentjoer
Geraspte schil en sap van een halve
citroen
bereiding -1
Bereidingstijd: circa 35 minuten plus drie uur marineren
1 eetlepel suiker
1 kleine spitskool, in dunne reepjes
gesneden
Extra: satéprikkers (in water geweekt)
Meng ketjap, ketoembar, knoflook en olie
goed. Bestrooi de lamsblokjes met zout en
schep ze om met de marinade. Laat ze drie
uur marineren.
Rijg de vleesblokjes aan satéprikkers en
rooster ze op hete kolen of onder een hete
grill gaar en bruin. Bak de kokos al roerend
in een droge koekenpan met sambal, ken
tjoer, citroensap, citroenschil en suiker tot de
kokos lichtbruin wordt. Haal het mengsel uit
de pan. Verhit de olie in een grote wadjan
en bak de koolreepjes circa 3 minuten. Schep
het kokosmengsel erdoor en bak dat nog
even mee. Serveer de spiesjes op de gebak
ken kool. Lekker met nasi rawit en sajoer
lodeh of sajoer boontjes.
april 2011 37
24-03-11 14:18