a op gebUken wittekooi met ko Vleesgerecht voor 4 personen 3jgRlbIENTEN 2 eetlepels ketjap manis 2 theelepels ketoembar 2 tenen knoflook, geperst 50 ml zonnebloemolie 500 gram lamsfilet, in kleine blokjes gesneden Zout naar smaak 100 gram gemalen kokos 1 theelepel sambal oelek 1 theelepel kentjoer Geraspte schil en sap van een halve citroen bereiding -1 Bereidingstijd: circa 35 minuten plus drie uur marineren 1 eetlepel suiker 1 kleine spitskool, in dunne reepjes gesneden Extra: satéprikkers (in water geweekt) Meng ketjap, ketoembar, knoflook en olie goed. Bestrooi de lamsblokjes met zout en schep ze om met de marinade. Laat ze drie uur marineren. Rijg de vleesblokjes aan satéprikkers en rooster ze op hete kolen of onder een hete grill gaar en bruin. Bak de kokos al roerend in een droge koekenpan met sambal, ken tjoer, citroensap, citroenschil en suiker tot de kokos lichtbruin wordt. Haal het mengsel uit de pan. Verhit de olie in een grote wadjan en bak de koolreepjes circa 3 minuten. Schep het kokosmengsel erdoor en bak dat nog even mee. Serveer de spiesjes op de gebak ken kool. Lekker met nasi rawit en sajoer lodeh of sajoer boontjes. april 2011 37 24-03-11 14:18

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 37