culinair
visgerecht voor
4 personen
V I
v..
t c t*.n
bereidingstijd: circa 25 minuten
42 Moesson
Moesson #11 mei 2011.indd 42
BENODIGDHEDEN
2 dorades van circa 300 g elk,
schoongemaakt
Zout en peper
120 ml zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
2 rawits, in dunne ringetjes
1/2 theelepel trassie, verkruimeld
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
Sap van 1/2 limoen
125 ml ketjap manis
1 klein tomaatje, in blokjes gesneden
1 bosui, in dunne ringen gesneden
1/2 rode ui, gesnipperd
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 100°C.
Snijd de vissen aan elke kant 3 keer
schuin in en bestrooi ze met zout
en peper. Verhit de olie in een grote
koekenpan en bak de vissen in circa
4 minuten per kant knapperig en
bruin. Leg ze in een ovenschaal, dek
ze lichtjes af met aluminiumfolie
en schuif ze in de oven om warm te
houden. Schenk bijna alle olie uit
de pan en bak ui, rawit, trassie en
knoflook in de rest van de olie glazig.
Schenk het limoensap en de ketjap
erbij en laat de saus 3 minuten
koken. Schenk de saus over de vissen,
bestrooi ze met blokjes tomaat, de
ringetjes bosui en de rode uisnippers
en serveer.