culinair visgerecht voor 4 personen V I v.. t c t*.n bereidingstijd: circa 25 minuten 42 Moesson Moesson #11 mei 2011.indd 42 BENODIGDHEDEN 2 dorades van circa 300 g elk, schoongemaakt Zout en peper 120 ml zonnebloemolie 2 uien, gesnipperd 2 rawits, in dunne ringetjes 1/2 theelepel trassie, verkruimeld 2 tenen knoflook, in dunne plakjes Sap van 1/2 limoen 125 ml ketjap manis 1 klein tomaatje, in blokjes gesneden 1 bosui, in dunne ringen gesneden 1/2 rode ui, gesnipperd BEREIDING Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de vissen aan elke kant 3 keer schuin in en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vissen in circa 4 minuten per kant knapperig en bruin. Leg ze in een ovenschaal, dek ze lichtjes af met aluminiumfolie en schuif ze in de oven om warm te houden. Schenk bijna alle olie uit de pan en bak ui, rawit, trassie en knoflook in de rest van de olie glazig. Schenk het limoensap en de ketjap erbij en laat de saus 3 minuten koken. Schenk de saus over de vissen, bestrooi ze met blokjes tomaat, de ringetjes bosui en de rode uisnippers en serveer.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 42