er Asse
(groenten inkraidTge bouillon gestoofd
culinair groentegerecht
voor 4 personen
Bereiding
Boekoe kita
jaarlijkse prijs die wordt toegekend
bereidingstijd: circa 20 minuten
INGREDIËNTEN
1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
4 kemirinoten, gepoft
2 theelepels sambal oelek
1/2 theelepel trassie, verkruimeld
1 theelepel laos
500 ml bouillon
100 gram sperziebonen, schoongemaakt
100 gram gesneden spitskool
1 paprika, in reepjes gesneden
1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
1 eetlepel assem
Zout naar smaak
Maak ui, knoflook, kemirinoten, sambal,
trassie en. laos fijn in een vijzel. Breng de
bouillon aan de kook en kook sperziebo
nen, kool en paprika net gaar. Voeg de ge
malen kruiden, de aubergineblokjes en de
assem toe en kook alles nog 10 minuten.
Lekker met rijst.
Lintje van de boekhandel 2011, een
door een vakjury van boekverkopers
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
Authentieke Indische
familierecepten en verhalen
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek
Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer
de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken
baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families.
Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen
tieke familierecepten en verhalen.
44 Moesson
Moesson #11 mei 2011.indd 44
28-04-11 12:59