er Asse (groenten inkraidTge bouillon gestoofd culinair groentegerecht voor 4 personen Bereiding Boekoe kita jaarlijkse prijs die wordt toegekend bereidingstijd: circa 20 minuten INGREDIËNTEN 1 grote ui, gesnipperd 4 teentjes knoflook, geperst 4 kemirinoten, gepoft 2 theelepels sambal oelek 1/2 theelepel trassie, verkruimeld 1 theelepel laos 500 ml bouillon 100 gram sperziebonen, schoongemaakt 100 gram gesneden spitskool 1 paprika, in reepjes gesneden 1 kleine aubergine, in blokjes gesneden 1 eetlepel assem Zout naar smaak Maak ui, knoflook, kemirinoten, sambal, trassie en. laos fijn in een vijzel. Breng de bouillon aan de kook en kook sperziebo nen, kool en paprika net gaar. Voeg de ge malen kruiden, de aubergineblokjes en de assem toe en kook alles nog 10 minuten. Lekker met rijst. Lintje van de boekhandel 2011, een door een vakjury van boekverkopers door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 Authentieke Indische familierecepten en verhalen Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen tieke familierecepten en verhalen. 44 Moesson Moesson #11 mei 2011.indd 44 28-04-11 12:59

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 44