ng padang (rundvlees in gekruide kokos Vleesgerecht voor 4 person culinair bereidingstijd: circa 60 INGREDIËNTEN: 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, gep 3 kemirinoten, gepoft e maakt 1 theelepel trassie, verk 2 theelepels ketoemba 1 theelepel djintan 1 theelepel koenjit 1 theelepel sambal oele 1 theelepel assem 3 eetlepels zonnebloem 350 gram runderpoelet 2 cm laos, in plakjes 2 serehstengels, geknei 2 cm djahé, geschild en gesneden 2 salamblaadjes 2 djeroek poeroetblaad 300 ml kokosmelk BEREIDING Maal de uisnippers fijn in de vijzel met de knoflook, kemiri, trassie, droge kruiden, sambal en assem. Ver hit de olie in een wadjan en bak het kruidenmengsel glazig. Voeg run derpoelet, laos, sereh, djahé, salam en djeroek poeroet toe en bak even mee. Schenk er 500 ml water bij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe. Laat het vlees in 45 minuten zachtjes gaar sudderen. Lekker met witte rijst, sambal oelek en kroepoek. 36 Moesson Moesson #12 juni 2011.indd 36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 36