ng padang
(rundvlees in gekruide kokos
Vleesgerecht
voor 4 person
culinair
bereidingstijd: circa 60
INGREDIËNTEN:
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gep
3 kemirinoten, gepoft e
maakt
1 theelepel trassie, verk
2 theelepels ketoemba
1 theelepel djintan
1 theelepel koenjit
1 theelepel sambal oele
1 theelepel assem
3 eetlepels zonnebloem
350 gram runderpoelet
2 cm laos, in plakjes
2 serehstengels, geknei
2 cm djahé, geschild en
gesneden
2 salamblaadjes
2 djeroek poeroetblaad
300 ml kokosmelk
BEREIDING
Maal de uisnippers fijn in de vijzel
met de knoflook, kemiri, trassie,
droge kruiden, sambal en assem. Ver
hit de olie in een wadjan en bak het
kruidenmengsel glazig. Voeg run
derpoelet, laos, sereh, djahé, salam
en djeroek poeroet toe en bak even
mee. Schenk er 500 ml water bij en
breng alles aan de kook. Zet het vuur
laag en voeg de kokosmelk toe. Laat
het vlees in 45 minuten zachtjes
gaar sudderen. Lekker met witte rijst,
sambal oelek en kroepoek.
36 Moesson
Moesson #12 juni 2011.indd 36