Visgerecht voor 4 personen (Garnalensaté) Bereidingstijd: circa 20 minuten 3 uur marineren INGREDIËNTEN 1 kleine ui, gesnipperd 1 serehstengel 1 theelepel djintan 2 theelepels ketoembar 100 ml kokosmelk 12 grote garnalen 50 ml ketjap manis 2 eetlepels olie 2 theelepels citroensap BEREIDING Maal uisnippers en sereh fijn in de vijzel met djintan en ketoembar. Meng het kruidenmengsel met de kokosmelk. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Laat de garnalen in de kokosmengsel 3 uur marineren. Rijg ze aan satéprikkers. Roer ketjap, olie en citroensap door elkaar en bestrijk de saté ermee. Rooster de satés boven hete kolen of onder de grill tot ze van kleur veran deren en gaar zijn. juni 2011 37 Moesson #12 juni 2011.indd 37 26-05-11 14:29

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 37