Visgerecht
voor 4 personen
(Garnalensaté)
Bereidingstijd: circa 20 minuten
3 uur marineren
INGREDIËNTEN
1 kleine ui, gesnipperd
1 serehstengel
1 theelepel djintan
2 theelepels ketoembar
100 ml kokosmelk
12 grote garnalen
50 ml ketjap manis
2 eetlepels olie
2 theelepels citroensap
BEREIDING
Maal uisnippers en sereh fijn in de
vijzel met djintan en ketoembar.
Meng het kruidenmengsel met de
kokosmelk. Maak de garnalen schoon,
maar laat de staartjes zitten. Laat de
garnalen in de kokosmengsel 3 uur
marineren. Rijg ze aan satéprikkers.
Roer ketjap, olie en citroensap door
elkaar en bestrijk de saté ermee.
Rooster de satés boven hete kolen of
onder de grill tot ze van kleur veran
deren en gaar zijn.
juni 2011 37
Moesson #12 juni 2011.indd 37
26-05-11 14:29