S
Visgerecht
voor 4-6 personen
r
vissoe
0 culinair
Boekoe kita
BEKeng y
BerPfaingstijd: circa 40 minuten
PnGrediëntem
250 gram kabeljauw met vel, in blokjes
gesneden
1 serehstengel, gekneusd
750 ml bouillon
3 djeroek poeroetblaadjes
3 salamblaadjes
1 theelepel suiker -
Peper en zout naar smaak
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst -
2 rode lomboks, zaadjes verwijderd en in
ringen gesneden
2 tomaten, in parten gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
Sap van 1/4 citroen
Breng 100 ml water aan de kook. Schep
de visblokjes in de pannenkook ze in 5 mi
nuten gaar. Laat de visblokjes in een zeef
uitlekken. Leg een knoop in de serehsten
gel. Breng de bouillon met sereh, djeroek
en salamblad aan de kook. Voeg de suiker
toe en breng de olie in een pan en bak
uisnippers, knoflook en lombokringetjes
glazig en schep ze in de pan met bouillon,
schep ook de tomaat en paprika erin. Laat
de soep nog 10 minuten koken. Schep de
visblokjes in de soep en breng de soep op
smaak met het citroensap en serveer.
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
38 Moesson
Authentieke Indische
familierecepten en verhalen
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek
Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer
de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken
baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families.
Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen
tieke familierecepten en verhalen.
Moesson #12 juni 2011.indd 38
26-05-11 14:29