S Visgerecht voor 4-6 personen r vissoe 0 culinair Boekoe kita BEKeng y BerPfaingstijd: circa 40 minuten PnGrediëntem 250 gram kabeljauw met vel, in blokjes gesneden 1 serehstengel, gekneusd 750 ml bouillon 3 djeroek poeroetblaadjes 3 salamblaadjes 1 theelepel suiker - Peper en zout naar smaak 2 eetlepels zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst - 2 rode lomboks, zaadjes verwijderd en in ringen gesneden 2 tomaten, in parten gesneden 1 rode paprika, in blokjes gesneden Sap van 1/4 citroen Breng 100 ml water aan de kook. Schep de visblokjes in de pannenkook ze in 5 mi nuten gaar. Laat de visblokjes in een zeef uitlekken. Leg een knoop in de serehsten gel. Breng de bouillon met sereh, djeroek en salamblad aan de kook. Voeg de suiker toe en breng de olie in een pan en bak uisnippers, knoflook en lombokringetjes glazig en schep ze in de pan met bouillon, schep ook de tomaat en paprika erin. Laat de soep nog 10 minuten koken. Schep de visblokjes in de soep en breng de soep op smaak met het citroensap en serveer. door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 38 Moesson Authentieke Indische familierecepten en verhalen Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen tieke familierecepten en verhalen. Moesson #12 juni 2011.indd 38 26-05-11 14:29

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 38