Sambalsaus voor bij de macaroni Pastagerecht voor 4-6 personen l-A INGREDIËNTEN: <N/" 1 eetlepel sambal oelek 1 eetlepel tomatenpuree 2 eetlepels tomatenketchup 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst Peper en zou 1 eetlepel ketjap manis BEREIDING Meng alle ingrediënten en 2 eetlepels water en breng het sausje op smaak met peper, zout en ketjap. Bereidingstijd: circa 20 minuten 45 minuten in de oven INGREDIËNTEN 250 gram macaroni 5 eieren 375 ml melk 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat Peper en zout naar smaak 125 gram spekreepjes 125 gram hamreepjes 200 gram belegen kaas, geraspt 50 gram gesmolten boter Boter om mee in te vetten 25 gram paneermeel BEREIDING Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni gaar en schenk af. Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper. Roer de macaroni, hamreepjes, spekreepjes, geraspte kaas en gesmolten boter erdoor. Vet een grote ovenschaal van 1,5 liter inhoud in met de boter. Schep de ma caroni in de ovenschaal, bestrooi met het paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of het eimengsel gestold is. Lekker met sambalsaus. juli 2011 37 Moesson #1 juli 2011.indd 37 22-06-11 21:24

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 37