Sambalsaus voor
bij de macaroni
Pastagerecht
voor 4-6 personen
l-A
INGREDIËNTEN: <N/"
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels tomatenketchup
1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
Peper en zou
1 eetlepel ketjap manis
BEREIDING
Meng alle ingrediënten en 2 eetlepels
water en breng het sausje op smaak
met peper, zout en ketjap.
Bereidingstijd: circa 20 minuten
45 minuten in de oven
INGREDIËNTEN
250 gram macaroni
5 eieren
375 ml melk
1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
Peper en zout naar smaak
125 gram spekreepjes
125 gram hamreepjes
200 gram belegen kaas, geraspt
50 gram gesmolten boter
Boter om mee in te vetten
25 gram paneermeel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook
de macaroni gaar en schenk af. Klop
de eieren los met melk, nootmuskaat,
zout en peper. Roer de macaroni,
hamreepjes, spekreepjes, geraspte
kaas en gesmolten boter erdoor. Vet
een grote ovenschaal van 1,5 liter
inhoud in met de boter. Schep de ma
caroni in de ovenschaal, bestrooi met
het paneermeel en bak in 45 minuten
gaar in de oven. Controleer met een
satéprikker of het eimengsel gestold
is. Lekker met sambalsaus.
juli 2011 37
Moesson #1 juli 2011.indd 37
22-06-11 21:24