(knapperige blokjes varkensvlees in geurjse ketjapsaus) Vleesgerecht voor 4 personen 0 culinair Boekoe kita Boekoe kita «at 4> Bereidingstijd circa 25 minuten INGREDIËNTEN 700 gram speklappen 2 eetlepels zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden 2 theelepels djahé 1 theelepel ketoembar 2 eetlepels ketjap 1 eetlepel taotjo 100 gram minifriet (chips) ^jRjJDING Snijd de speklapjes in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verhit de olie in een koeken pan en bak de blokjes bruin en knapperig. Haal ze uit de pan, schenk bijna al het vet af en bak dan uisnippers en knoflook- plakjes in het overgebleven vet glazig. Voeg djahé, ketoembar, ketjap, taotjo en 4 eetlepels water toe en laat het even pruttelen tot er een mooi sausje ontstaat. Roer de vleesblokjes erdoor en verwarm alles goed. Schep alles in een schaal en strooi de minifriet over het vlees. Lekker met rijst eWatjar. door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 38 Moesson Authentieke Indische iamilierecepten en verhalen Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen tieke familierecepten en verhalen. Moesson #1 juli 2011.indd 38 22-06-11 21:25

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 38