(knapperige blokjes varkensvlees in geurjse ketjapsaus)
Vleesgerecht
voor 4 personen
0 culinair
Boekoe kita
Boekoe kita
«at 4>
Bereidingstijd circa 25 minuten
INGREDIËNTEN
700 gram speklappen
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
gesneden
2 theelepels djahé
1 theelepel ketoembar
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel taotjo
100 gram minifriet (chips)
^jRjJDING
Snijd de speklapjes in blokjes van 2 bij 2
centimeter. Verhit de olie in een koeken
pan en bak de blokjes bruin en knapperig.
Haal ze uit de pan, schenk bijna al het
vet af en bak dan uisnippers en knoflook-
plakjes in het overgebleven vet glazig.
Voeg djahé, ketoembar, ketjap, taotjo en
4 eetlepels water toe en laat het even
pruttelen tot er een mooi sausje ontstaat.
Roer de vleesblokjes erdoor en verwarm
alles goed. Schep alles in een schaal en
strooi de minifriet over het vlees. Lekker
met rijst eWatjar.
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
38 Moesson
Authentieke Indische
iamilierecepten en verhalen
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek
Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer
de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken
baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families.
Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen
tieke familierecepten en verhalen.
Moesson #1 juli 2011.indd 38
22-06-11 21:25