ÏRijstpiramides met vleesvulling)
Rijstgerecht
voor 4 personen
culinair
Bereidingstijd: circa 55 minuten
INGREDIËNTEN:
40 gram ketanmeel
250 gram gekookte rijst
4 eetlepels olie
100 gram rundergehakt
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel suiker
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
Zout en peper naar smaak
8 repen bananenblad van 10 x 30 cm
Extra nodig: keukentouw
BEREIDING
Roer het ketanmeel in een kom
met 2 eetlepels koud water tot een
papje. Roer de gekookte rijst door
het papje. Verhit 2 eetlepels olie en
bak het gehakt met de knoflook rul.
Schenk de ketjap en suiker erbij, roer
de kruiden erdoor en bak ze even
mee. Breng op smaak met zout en
peper.
Vet de repen bananenblad aan één
kant in met olie en vouw van elk een
puntzakje waarvan de uiteinden
uitsteken. Zet twee puntzakken in
elkaar zodat de uitstekende punten
tegenover elkaar staan. Schep er 2
eetlepels rijst in, dan een eetlepel
gehaktvulling en vul verder met rijst.
Vouw de punten naar binnen om de
piramide te sluiten en maak ze vast
met keukentouw. Herhaal dit met
de andere repen bananenblad en de
rest van de vulling. Laat de pakketjes
15 minuten in een stoompan garen.
36 Moesson
Moesson #2 augustus 2011.indd 36
28-07-11 15:11