ÏRijstpiramides met vleesvulling) Rijstgerecht voor 4 personen culinair Bereidingstijd: circa 55 minuten INGREDIËNTEN: 40 gram ketanmeel 250 gram gekookte rijst 4 eetlepels olie 100 gram rundergehakt 2 tenen knoflook, geperst 2 eetlepels ketjap manis 1 theelepel suiker 1 theelepel laos 1 theelepel ketoembar Zout en peper naar smaak 8 repen bananenblad van 10 x 30 cm Extra nodig: keukentouw BEREIDING Roer het ketanmeel in een kom met 2 eetlepels koud water tot een papje. Roer de gekookte rijst door het papje. Verhit 2 eetlepels olie en bak het gehakt met de knoflook rul. Schenk de ketjap en suiker erbij, roer de kruiden erdoor en bak ze even mee. Breng op smaak met zout en peper. Vet de repen bananenblad aan één kant in met olie en vouw van elk een puntzakje waarvan de uiteinden uitsteken. Zet twee puntzakken in elkaar zodat de uitstekende punten tegenover elkaar staan. Schep er 2 eetlepels rijst in, dan een eetlepel gehaktvulling en vul verder met rijst. Vouw de punten naar binnen om de piramide te sluiten en maak ze vast met keukentouw. Herhaal dit met de andere repen bananenblad en de rest van de vulling. Laat de pakketjes 15 minuten in een stoompan garen. 36 Moesson Moesson #2 augustus 2011.indd 36 28-07-11 15:11

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 36