Vegetarisch gerecht
voor 4 personen
bonensoep met lichte kerriesmaak)
Boekoe kita
38 Moesson
Moesson #2 augustus 2011.indd 38
28-07-11 15:12
Bereidingstijd circa 25 minuten
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
Authentieke Indische
familierecepten en verhalen
Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek
Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer
de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken
baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families.
Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen
tieke familierecepten en verhalen.
INGREDIËNTEN
3 eetlepels zonnebloemolie
3 preien, gewassen en in
ringetjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel mosterd
150 ml bouillon
1 pot bruine bonen
EREIDING
Verhit de olie in een grote pan en bak de
preiringen en uisnippers glazig. Schep J~
kerrie, chilipoeder en mosterd erbij en
een minuut mernSchenk de bouillon en 1
liter water in de pan en breng het aan de
kook. Spoel de brJne bonen in een zeef
af en schep ze door de soep. Laat de soep
nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer
met gekookte witte rijst en sambal
badjak.