Vegetarisch gerecht voor 4 personen bonensoep met lichte kerriesmaak) Boekoe kita 38 Moesson Moesson #2 augustus 2011.indd 38 28-07-11 15:12 Bereidingstijd circa 25 minuten door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 Authentieke Indische familierecepten en verhalen Deze gerechten staan ook in het prachtige, liefdevolle Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeer de Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst de lekkerste en herken baarste gerechten van bekende en minder bekende Indische families. Resultaat: een kleurig kookboek van meer dan 300 pagina's met authen tieke familierecepten en verhalen. INGREDIËNTEN 3 eetlepels zonnebloemolie 3 preien, gewassen en in ringetjes gesneden 1 grote ui, gesnipperd 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel chilipoeder 1 eetlepel mosterd 150 ml bouillon 1 pot bruine bonen EREIDING Verhit de olie in een grote pan en bak de preiringen en uisnippers glazig. Schep J~ kerrie, chilipoeder en mosterd erbij en een minuut mernSchenk de bouillon en 1 liter water in de pan en breng het aan de kook. Spoel de brJne bonen in een zeef af en schep ze door de soep. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer met gekookte witte rijst en sambal badjak.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 38