met chocola en geroosterde kokosvlokken
BENODIGDHEDEN
(Voor 4 personen)
4 bananen in de schil
85 gram pure chocola of melkchocola
dereep, in stukken gebroken.
1/2 kopje kokos-snippers (of andere
toppings naar keuze, zoals gehakte
nootjes of kleingesneden fruit).
BEREIDING
Leg de bananen zijwaarts neer. Snij
de banaan voorzichtig open (snij door
de schil van de banaan en door de ba
naan zelf) maar zorg dat je de bodem
niet raakt! Je hebt nu een snede om
de chocola in te stoppen.
Druk de chocolade in de banaan.
Zet de bananen op een voorverwarm
de grill (de laagste stand) en grill ze
5 tot 7 minuten tot de onderkant van
de banaan zwart wordt en de chocola
is gesmolten.
Verhit, terwijl de bananen worden ge
grild, een koekenpan. Doe de kokos
snippers in de koekenpan, totdat ze
een goudbruin randje krijgen. Af en
toe omroeren. Leg de snippers daarna
op een bordje.
Als de bananen klaar zijn, bestrooi
je ze met de kokossnippers of een
andere topping naar keuze.
36 Moesson
Moesson #3 september 2011.indd 36 25-08-11 16:01