mz**m ww f
V v,' fp» hs,,£#
7*' -*
C7
W*?7r WË
'.V.- A -' -W'
'ff-
'>-5. - r>
i-jrfjr\ I s~* s^l LJs^ii
-s j v -
Als je deze chocolade pangsits op tafel zet, ben je
binnen no-time dé kindervriend binnen de familie!
V >';v
A
r-vi
M* - ""V,
- - J - V^f
P, -'
Ir S?*X
-. - - -
»-g h »-•
BENODIGDHEDEN
(Voor 12 stuks)
1 ei
1 eetlepel water
12 pangsit velletjes (eenmaal
ontdooid onder een vochtige
theedoek bewaren)
12 stukjes of brokjes chocolade
Olie om te frituren
Poedersuiker
WERKWIJZE
Roer het ei en een eetlepel water
in een klein kommetje.
Leg op een schoon droog opper
vlak een pangsit velletje met één
punt naar je toe. Leg een stukje
chocola iets boven het midden,
breng een dun laagje ei aan op
de punten van het velletje en
vouw het dicht tot een drie
hoekje. Wrijf voorzichtig de lucht
eruit. Plak vervolgens de zijdes
dicht door op de randjes te druk
ken. Zorg ervoor dat het pakketje
helemaal dicht zit, anders loopt
de chocola eruit tijdens het fritu
ren. Herhaal dit met de resterend
velletjes en chocolade stukjes.
Bewaar de gevouwen chocolade
pangsits bedekt onder een voch
tig theedoek om te voorkomen
dat ze uitdrogen.
Verhit in een wok 5 cm olie tot 180
graden en leg een paar chocolade
pangsits voorzichtig in de hete
olie. Zorg dat ze niet teveel aan
elkaar vast gaan kleven. Frituur
ze ongeveer anderhalve minuut,
draai ze dan om en frituur nog een
minuut tot beide zijdes goudbruin
en knapperig zijn. Laat uitlekken
op een bordje en besprenkel de
pangsits met poedersuiker.
september 2011 37
Moesson #3 september 2011.indd 37