mz**m ww f V v,' fp» hs,,£# 7*' -* C7 W*?7r WË '.V.- A -' -W' 'ff- '>-5. - r> i-jrfjr\ I s~* s^l LJs^ii -s j v - Als je deze chocolade pangsits op tafel zet, ben je binnen no-time dé kindervriend binnen de familie! V >';v A r-vi M* - ""V, - - J - V^f P, -' Ir S?*X -. - - - »-g h »-• BENODIGDHEDEN (Voor 12 stuks) 1 ei 1 eetlepel water 12 pangsit velletjes (eenmaal ontdooid onder een vochtige theedoek bewaren) 12 stukjes of brokjes chocolade Olie om te frituren Poedersuiker WERKWIJZE Roer het ei en een eetlepel water in een klein kommetje. Leg op een schoon droog opper vlak een pangsit velletje met één punt naar je toe. Leg een stukje chocola iets boven het midden, breng een dun laagje ei aan op de punten van het velletje en vouw het dicht tot een drie hoekje. Wrijf voorzichtig de lucht eruit. Plak vervolgens de zijdes dicht door op de randjes te druk ken. Zorg ervoor dat het pakketje helemaal dicht zit, anders loopt de chocola eruit tijdens het fritu ren. Herhaal dit met de resterend velletjes en chocolade stukjes. Bewaar de gevouwen chocolade pangsits bedekt onder een voch tig theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen. Verhit in een wok 5 cm olie tot 180 graden en leg een paar chocolade pangsits voorzichtig in de hete olie. Zorg dat ze niet teveel aan elkaar vast gaan kleven. Frituur ze ongeveer anderhalve minuut, draai ze dan om en frituur nog een minuut tot beide zijdes goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een bordje en besprenkel de pangsits met poedersuiker. september 2011 37 Moesson #3 september 2011.indd 37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 37