STEAMY
ITCHEN
en mangga met lombok ei
The steamy kitchen
rsteamyl
Ikitchenl
Tip! Normaal kies je
een rijpe mangga, maar voor dit
recept kun je prima mangga's
gebruiken die nog niet hele
maal rijp zijn.
Deze gerechten zijn te vinden in
The steamy kitchen cookbook
Door Jaden Hair
Tuttle publishers: 160 pagina's
(hardcover)
ISBN: 978 0 8048 4028 6
Prijs: 35,10
BENODIGDHEDEN
(Voor 4 personen)
1 eetlepel grove zeezout
1/2 theelepel grof gehakte
lombok (of naar smaak)
1 of 2 blimblings
1 mangga
2 takjes verse munt (heel dun
gesneden blaadjes en wat hele
blaadjes voor de garnering)
BEREIDING
Doe het grove zeezout en de
gehakte lombok in een oelek.
Wrijf de lombok totdat de olie
vrijkomt. Het zout moet nu mooi
van kleur veranderen. Proef en
voeg eventueel meer lombok toe
als je daar van houdt.
Snij de blimbing in dunne
plakjes van een halve centime
ter. Pel de mangga en snij hem
in even dunne plakjes. Bestrooi
en vermeng de plakjes fruit met
een theelepel van het mooie, rode
zoutmengsel.
Drapeer het fruit op 4 borden en
strooi de rest van het zoutmengsel
direct over de borden. Garneer het
geheel met wat verse munt.
Variëren? Probeer dit recept eens
met watermeloen of suikermeloen
of, wat exotischer, Nashi-peer.
Moesson #3 september 2011.indd 38
25-08-11 16:01