STEAMY ITCHEN en mangga met lombok ei The steamy kitchen rsteamyl Ikitchenl Tip! Normaal kies je een rijpe mangga, maar voor dit recept kun je prima mangga's gebruiken die nog niet hele maal rijp zijn. Deze gerechten zijn te vinden in The steamy kitchen cookbook Door Jaden Hair Tuttle publishers: 160 pagina's (hardcover) ISBN: 978 0 8048 4028 6 Prijs: 35,10 BENODIGDHEDEN (Voor 4 personen) 1 eetlepel grove zeezout 1/2 theelepel grof gehakte lombok (of naar smaak) 1 of 2 blimblings 1 mangga 2 takjes verse munt (heel dun gesneden blaadjes en wat hele blaadjes voor de garnering) BEREIDING Doe het grove zeezout en de gehakte lombok in een oelek. Wrijf de lombok totdat de olie vrijkomt. Het zout moet nu mooi van kleur veranderen. Proef en voeg eventueel meer lombok toe als je daar van houdt. Snij de blimbing in dunne plakjes van een halve centime ter. Pel de mangga en snij hem in even dunne plakjes. Bestrooi en vermeng de plakjes fruit met een theelepel van het mooie, rode zoutmengsel. Drapeer het fruit op 4 borden en strooi de rest van het zoutmengsel direct over de borden. Garneer het geheel met wat verse munt. Variëren? Probeer dit recept eens met watermeloen of suikermeloen of, wat exotischer, Nashi-peer. Moesson #3 september 2011.indd 38 25-08-11 16:01

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 38