met goela djawa dressing BENODIGDHEDEN (Voor 4 personen) 2 groene appels of 1 blimbing, in schijfjes gesneden 160 gram rijpe papaya, geschild en in stukjes gesneden 150 gram verse ananas, in stukjes gesneden 150 gram bengkoewang of 1 salak, geschild en in stukken gesneden 1 onrijpe groene mangga, ge schild, en in stukjes gesneden VOOR DE DRESSING: 4 eetlepels assempulp 90 gram geschaafde goela djawa of bruine basterdsuiker 180 ml water 1/2 theelepel zout 2-3 tjabé rawits, zonder zaadjes en heel fijn gesneden 1 theelepel trassi BEREIDING Doe de assem, de suiker, het water en het zout in een kleine steel pan. Breng het geheel aan de kook en roer tot de goela djawa is opgelost. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes zonder deksel doorpruttelen tot hij stroperig wordt. Giet de saus in een kom en verwijder de assem. Wrijf in een oelekan het zout, de tjabé rawits en de trassi fijn. Meng de pasta door de siroop en laat hem afkoelen. Doe het gesneden fruit in een kom of schaal. Schenk de dressing over de salade en roer hem goed door. Serveer direct. Moesson #4 oktober 2011.indd 37 oktober 2011 37 23-09-11 12:32

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 37