met goela djawa dressing
BENODIGDHEDEN
(Voor 4 personen)
2 groene appels of 1 blimbing, in
schijfjes gesneden
160 gram rijpe papaya, geschild
en in stukjes gesneden
150 gram verse ananas, in stukjes
gesneden
150 gram bengkoewang of 1
salak, geschild en in stukken
gesneden
1 onrijpe groene mangga, ge
schild, en in stukjes gesneden
VOOR DE DRESSING:
4 eetlepels assempulp
90 gram geschaafde goela djawa
of bruine basterdsuiker
180 ml water
1/2 theelepel zout
2-3 tjabé rawits, zonder zaadjes
en heel fijn gesneden
1 theelepel trassi
BEREIDING
Doe de assem, de suiker, het water en het zout in een kleine steel
pan. Breng het geheel aan de kook en roer tot de goela djawa is
opgelost. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes zonder deksel
doorpruttelen tot hij stroperig wordt. Giet de saus in een kom en
verwijder de assem. Wrijf in een oelekan het zout, de tjabé rawits en
de trassi fijn. Meng de pasta door de siroop en laat hem afkoelen.
Doe het gesneden fruit in een kom of schaal. Schenk de dressing
over de salade en roer hem goed door. Serveer direct.
Moesson #4 oktober 2011.indd 37
oktober 2011 37
23-09-11 12:32