n
a touch of tropical
A touch of tropical Spice
Deze gerechten staan ook in:
A touch of tropical spice
Recipes from Four Seasons Hotels
Tuttle publishers: 144 pagina's
(hardcover)
ISBN: 978-0-8048-4081-1
Prijs: 21,45
From Chili Crab to Laksa
75 Fabulous Recipes from Monsoon Asia
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prik de kip in met een vork zodat hij de marinade
goed opneemt. Wrijf in een oelekan een boemboe
van de sereh, de knoflook, het zout, de peper. Voeg
de olie toe. Smeer de kip in met de kruidenpasta, leg
hem in een ovenschaal en bak hem 45 minuten. Laat
de kip vervolgens afkoelen en snijd of pluis hem in
reepjes.
Snij de boontjes julienne. Kook ze een paar minuut
jes en giet ze vervolgens af. De boontjes moeten nog
knapperig zijn. Week ze eventjes in ijskoud water en
giet ze dan weer af. Doe de kip in een grote schaal
en voeg de sambal trassi, de snijbonen, de fijngesne
den lombok, de limoensap, de fijngesneden djeroek
poeroet en de blaadjes basilicum toe. Vermeng de
salade goed. Proef en voeg eventueel zout en peper
toe. Garneer de salade met wat limoenschijfjes.
BENODIGDHEDEN
1 kip, circa 1,25 kilo, gehalveerd en zonder vel
1 stengel sereh, de binnenkant van het onder
ste deel in fijne stukjes gesneden
4 tenen knoflook
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
2 theelepels olie
2 theelepels sambal trassi (of naar smaak)
200 gram snijbonen of sperziebonen
1 eetlepel versgeperste limoensap
1-2 lomboks, zonder zaadjes en fijngesneden
3 blaadjes djeroek poeroet, heel fijngesneden
20 gram citroenbasilicum of gewone basilicum