n a touch of tropical A touch of tropical Spice Deze gerechten staan ook in: A touch of tropical spice Recipes from Four Seasons Hotels Tuttle publishers: 144 pagina's (hardcover) ISBN: 978-0-8048-4081-1 Prijs: 21,45 From Chili Crab to Laksa 75 Fabulous Recipes from Monsoon Asia BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik de kip in met een vork zodat hij de marinade goed opneemt. Wrijf in een oelekan een boemboe van de sereh, de knoflook, het zout, de peper. Voeg de olie toe. Smeer de kip in met de kruidenpasta, leg hem in een ovenschaal en bak hem 45 minuten. Laat de kip vervolgens afkoelen en snijd of pluis hem in reepjes. Snij de boontjes julienne. Kook ze een paar minuut jes en giet ze vervolgens af. De boontjes moeten nog knapperig zijn. Week ze eventjes in ijskoud water en giet ze dan weer af. Doe de kip in een grote schaal en voeg de sambal trassi, de snijbonen, de fijngesne den lombok, de limoensap, de fijngesneden djeroek poeroet en de blaadjes basilicum toe. Vermeng de salade goed. Proef en voeg eventueel zout en peper toe. Garneer de salade met wat limoenschijfjes. BENODIGDHEDEN 1 kip, circa 1,25 kilo, gehalveerd en zonder vel 1 stengel sereh, de binnenkant van het onder ste deel in fijne stukjes gesneden 4 tenen knoflook 1 theelepel zout 1/2 theelepel gemalen zwarte peper 2 theelepels olie 2 theelepels sambal trassi (of naar smaak) 200 gram snijbonen of sperziebonen 1 eetlepel versgeperste limoensap 1-2 lomboks, zonder zaadjes en fijngesneden 3 blaadjes djeroek poeroet, heel fijngesneden 20 gram citroenbasilicum of gewone basilicum

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 38