Ontbijtkoek
van oma Jenny
snack voor meerdere personen
bereidingstijd: ca. 1 uur
5 -»^
Harold Peirera
Moesson #6 december 2011.indd 31
6 eieren, gesplitst
1 eetlepel suiker
200 g bruine suiker
125 g zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel koekkruiden
evt. wat citroenrasp
boter
Klop de eidooiers met de suiker. Voeg de
bruine suiker toe en klop door. Klop de
eiwitten tot een stijve massa en voeg
ze toe aan de eidooiers, voeg daarna
het meel en de koekkruiden toe. Klop
alles tot een smeuïge massa. Voeg voor
een wat frissere smaak de citroenrasp
toe. Schep het beslag in een beboterde
bakvorm en bak de koek 30 minuten in
de oven op 175 °C.
n
Harolds lievelingsrecept uit Boekoe
Bangsa is de ontbijtkoek van zijn
oma Jenny. Het recept stond op een
briefkaartje in vijf regels geschreven.
'Ik herinner mij nog dat mijn oma, de
moeder van mijn vader, één keer in
de zes weken bij ons kwam en dan
had ze een bus vol zoete patatjes en
een tas vol pasteitjes bij zich. Heer
lijk! En natuurlijk haar wonderpan,
de vorm leek op die van een tulband.
Die pan stond dan uren op het vuur.
Hier maakte zij ook haar frikadel
pan in.'
december 2011 31