Ontbijtkoek van oma Jenny snack voor meerdere personen bereidingstijd: ca. 1 uur 5 -»^ Harold Peirera Moesson #6 december 2011.indd 31 6 eieren, gesplitst 1 eetlepel suiker 200 g bruine suiker 125 g zelfrijzend bakmeel 1 eetlepel koekkruiden evt. wat citroenrasp boter Klop de eidooiers met de suiker. Voeg de bruine suiker toe en klop door. Klop de eiwitten tot een stijve massa en voeg ze toe aan de eidooiers, voeg daarna het meel en de koekkruiden toe. Klop alles tot een smeuïge massa. Voeg voor een wat frissere smaak de citroenrasp toe. Schep het beslag in een beboterde bakvorm en bak de koek 30 minuten in de oven op 175 °C. n Harolds lievelingsrecept uit Boekoe Bangsa is de ontbijtkoek van zijn oma Jenny. Het recept stond op een briefkaartje in vijf regels geschreven. 'Ik herinner mij nog dat mijn oma, de moeder van mijn vader, één keer in de zes weken bij ons kwam en dan had ze een bus vol zoete patatjes en een tas vol pasteitjes bij zich. Heer lijk! En natuurlijk haar wonderpan, de vorm leek op die van een tulband. Die pan stond dan uren op het vuur. Hier maakte zij ook haar frikadel pan in.' december 2011 31

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2011 | | pagina 31