Bami Soep
ESüï
iïmiRtnA
teülfs M
E&rm
N
n(fi)
V)
ffi 0
&rt
M
n$Vinwifr Jft f
Martien Holtzappel
'Ik ben dol op soep!' Het is dan ook
niet verwonderlijk dat Martien
Holtzappel als favoriet gerecht
uit Boekoe Bangsa koos voor de
soep voor 4 personen
bereidingstijd: ca. 15 minuten
ff K
Cy J
ÊMt.
WrJ
l_J i
3 tenen knoflook, geperst
1 theelepel olie
200 g kipfilet, fijngesneden
half kropje ijsbergsla
4 pakjes supermie
1 liter (verse) kippenbouillon
vissoja naar smaak
citroensap naar smaak ÊJF. 'MVi
1 -0*Jï£
2 eetlepels bawang goreng
Bak de knoflook 1 minuut in de olie, voeg
de stukjes kip toe en bak ze gaar. Scheur
de ijsbergsla in kleine stukken. Kook de
bami volgens de aanwijzingen op het
pakje en giet af. Verwarm de bouillon
met de vissoja en het citroensap. Zet 4
grote kommen klaar, leg in elke kom een
laagje ijsbergsla en verdeel de bami
erover. Garneer met stukjes kip, giet de
bouillon in de kommen en bestrooi met
bawang goreng.
bamisoep van actrice Giam Kwee.
'Er hoort een ontzettend mooie foto
bij dit recept en het verhaal erachter
is ook mooi. De slierten bami in de
soep staan voor een lang leven.'
4
4 ffcpp'f-, jint
'/tf.fïy hl
t
l hX
'j
bk M pëfih0jf ih j