J JL EXEMPLAREN VERKOCHT! NU 12,50 Boekoe Bangsa Koho-koho van Sylvia 0 culinair *\A (friszure makreel met zoete aardappelen) 'Asta's ogen, een familiebiografie van Eveline Stoel, vertelt het verhaal dat menig "indo" en menig "belanda" zal herkennen.' - de Volkskrant 'Toen ik dit verhaal las begreep ik mijn moeder en oma beter. Dit is een oerverhaal voor alle Nederlanders met Indische roots.' - Mei Li Vos Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel Terra Lannoo 320 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 89894649 Prijs: 34,95 Visgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 30 minuten 2 gerookte makreelfilets, ontdaan van graatjes Sap van 2 limoenen 3 a 4 zoete (of gewone) aardappelen 3 sjalotjes 1 rode paprika Klein bosje selderij Handje jonge muntblaadjes Handje taugé Snufje zout 1 lombok Wrijf de makreelfilets in met het limoen sap, laat intrekken. Schil de aardappelen en kook ze als gewone aardappelen gaar. Snipper intussen de sjalotjes, snijd de paprika in reepjes en snijd de selderij en de muntblaadjes fijn. Haal de kopjes en de staartjes van de taugé. Prak de ma krelen in een kom fijn, meng daarna alle ingrediënten (behalve de aardappelen) erdoor. Breng op smaak met een beetje zout. Koho-koho moet friszuur smaken, voeg eventueel wat extra limoensap toe. Snijd de lomboks in flinterdunne ringetjes en geef ze er los bij. Serveer met plakjes zoete aardappel. Eet met je handen! 38 Moesson ASTA'S OGEN

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 20