J
JL
EXEMPLAREN VERKOCHT!
NU 12,50
Boekoe Bangsa
Koho-koho
van Sylvia
0 culinair
*\A
(friszure makreel met
zoete aardappelen)
'Asta's ogen, een familiebiografie van Eveline Stoel, vertelt het verhaal
dat menig "indo" en menig "belanda" zal herkennen.'
- de Volkskrant
'Toen ik dit verhaal las begreep ik mijn moeder en oma beter. Dit is een
oerverhaal voor alle Nederlanders met Indische roots.' - Mei Li Vos
Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira
en Eveline Stoel
Terra Lannoo 320 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 89894649
Prijs: 34,95
Visgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
2 gerookte makreelfilets, ontdaan van
graatjes
Sap van 2 limoenen
3 a 4 zoete (of gewone) aardappelen
3 sjalotjes
1 rode paprika
Klein bosje selderij
Handje jonge muntblaadjes
Handje taugé
Snufje zout
1 lombok
Wrijf de makreelfilets in met het limoen
sap, laat intrekken. Schil de aardappelen
en kook ze als gewone aardappelen gaar.
Snipper intussen de sjalotjes, snijd de
paprika in reepjes en snijd de selderij en
de muntblaadjes fijn. Haal de kopjes en
de staartjes van de taugé. Prak de ma
krelen in een kom fijn, meng daarna alle
ingrediënten (behalve de aardappelen)
erdoor. Breng op smaak met een beetje
zout. Koho-koho moet friszuur smaken,
voeg eventueel wat extra limoensap
toe. Snijd de lomboks in flinterdunne
ringetjes en geef ze er los bij. Serveer
met plakjes zoete aardappel. Eet met je
handen!
38 Moesson
ASTA'S OGEN