Atjar tjampoer
culinair
(zoetzure groenten)
Bijgerecht voor meerdere personen
Bereidingstijd: circa 30 minuten
15:01
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, in plakjes
4 eetlepels olie
2 eetlepels djintan
1 eetlepel djahé
1 eetlepel sereh
1 eetlepel laos
2 salamblaadjes
200 ml azijn
1 eetlepel suiker
2 eetleepls pindakaas
1 kleine bloemkool, zeer fijn gesneden
1 kleine witte kool, zeer fijn gesneden
3 winterpenen, zeer fijn gesneden
1 pot (circa 250 gram) zilveruitjes,
klein gesneden
1 pot (circa 250 gram) augurken,
klein gesneden
2 eetlepels koenjit
Fruit de uien en de knoflook in de
olie glazig, voeg alle kruiden behalve
de koenjit toe. Doe dan de gesneden
groente, de zilveruitjes, de augurkjes en
op het laatst de koenjit erbij. Laat alles
10 tot 15 minuten pruttelen. Laat de
atjar afkoelen en bewaar in afsluitbare
potten.
februari 2012 35
Moesson #8 februari 2012.indd 35