Atjar tjampoer culinair (zoetzure groenten) Bijgerecht voor meerdere personen Bereidingstijd: circa 30 minuten 15:01 2 uien, gesnipperd 3 tenen knoflook, in plakjes 4 eetlepels olie 2 eetlepels djintan 1 eetlepel djahé 1 eetlepel sereh 1 eetlepel laos 2 salamblaadjes 200 ml azijn 1 eetlepel suiker 2 eetleepls pindakaas 1 kleine bloemkool, zeer fijn gesneden 1 kleine witte kool, zeer fijn gesneden 3 winterpenen, zeer fijn gesneden 1 pot (circa 250 gram) zilveruitjes, klein gesneden 1 pot (circa 250 gram) augurken, klein gesneden 2 eetlepels koenjit Fruit de uien en de knoflook in de olie glazig, voeg alle kruiden behalve de koenjit toe. Doe dan de gesneden groente, de zilveruitjes, de augurkjes en op het laatst de koenjit erbij. Laat alles 10 tot 15 minuten pruttelen. Laat de atjar afkoelen en bewaar in afsluitbare potten. februari 2012 35 Moesson #8 februari 2012.indd 35

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 35