Sop tomaat
Boekoe Bangsa
0 culinair
(Tomaten-kippensoep)
Soep voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 45 minuten
De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en
bevat ruim 80 recepten van families met wortels
in Indië. Van generatie op generatie overgedragen,
aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te
bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd
lekker en met hart en ziel samengesteld.
Door Mirjam van der Rijst, Harold
Pereira en Eveline Stoel
Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 89894649
Prijs: 34,95
2 uien, gesnipperd
500 gram kippenpoulet
4 eetlepels olie
2 kg tomaten, in stukken
2 eetlepels suiker
3 eetlepels ketjap manis
2 paprika's, fijngesneden
1 eetlepel azijn
1 theelepel sambal badjak
2 bouillonblokjes
1 prei, in dunne ringetjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
300 gram taugé
Braad de uisnippers en het kippenpou
let in 2 eetlepels olie. Bak de tomaten
in 2 eetlepels olie gaar en pureer ze in
de blender. Doe het kippenvlees in een
soeppan, voeg suiker, ketjap, paprika,
tomatenmengsel, azijn, sambal en bouil
lonblokjes toe, breng aan de kook en laat
20 minuten pruttelen op klein vuur. Voeg
vlak voor het opdienen prei, bosuitjes en
taugé toe.
36 Moesson