Sop tomaat Boekoe Bangsa 0 culinair (Tomaten-kippensoep) Soep voor 4 personen Bereidingstijd: circa 45 minuten De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en bevat ruim 80 recepten van families met wortels in Indië. Van generatie op generatie overgedragen, aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd lekker en met hart en ziel samengesteld. Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 89894649 Prijs: 34,95 2 uien, gesnipperd 500 gram kippenpoulet 4 eetlepels olie 2 kg tomaten, in stukken 2 eetlepels suiker 3 eetlepels ketjap manis 2 paprika's, fijngesneden 1 eetlepel azijn 1 theelepel sambal badjak 2 bouillonblokjes 1 prei, in dunne ringetjes 2 bosuitjes, in dunne ringetjes 300 gram taugé Braad de uisnippers en het kippenpou let in 2 eetlepels olie. Bak de tomaten in 2 eetlepels olie gaar en pureer ze in de blender. Doe het kippenvlees in een soeppan, voeg suiker, ketjap, paprika, tomatenmengsel, azijn, sambal en bouil lonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op klein vuur. Voeg vlak voor het opdienen prei, bosuitjes en taugé toe. 36 Moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 36