Balitoeng (Vissoep) Moesson Moesson #10 april 2012.indd 36 29-03-12 14:53 Soep voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 45 minuten benodigdheden 500 gram verse makreel 500 gram geschilde cassave 1 liter water 2 salamblaadjes 2 theelepels asem 2 theelepels goela djawa 1/2 theelepel zout Voor de boemboe: 3 sjalotjes 4 kemirinoten 4 teentjes knoflook 3 cm gember 2 cm laos 3 cm koenjit (of 3 theelepels poeder) 2 lomboks Stukje trassie 1 serehstengel (alleen het witte deel) 3j$iï bereiding Maak de makreel schoon en snijd de vis in moten. Snijd de cassave in stukken. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn. Breng het water aan de kook en voeg de boemboe, salamblaadjes, asem en cassave toe. Zet het vuur laag en voeg vis, goela djawa en zout toe. Laat zachtjes sudderen tot de vis en cassave gaar zijn.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 36