Balitoeng
(Vissoep)
Moesson
Moesson #10 april 2012.indd 36
29-03-12 14:53
Soep voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
benodigdheden
500 gram verse makreel
500 gram geschilde cassave
1 liter water
2 salamblaadjes
2 theelepels asem
2 theelepels goela djawa
1/2 theelepel zout
Voor de boemboe:
3 sjalotjes
4 kemirinoten
4 teentjes knoflook
3 cm gember
2 cm laos
3 cm koenjit (of 3
theelepels poeder)
2 lomboks
Stukje trassie
1 serehstengel (alleen het witte deel)
3j$iï
bereiding
Maak de makreel schoon en snijd de vis
in moten. Snijd de cassave in stukken.
Maal de ingrediënten voor de boemboe
fijn. Breng het water aan de kook en
voeg de boemboe, salamblaadjes, asem
en cassave toe. Zet het vuur laag en
voeg vis, goela djawa en zout toe. Laat
zachtjes sudderen tot de vis en cassave
gaar zijn.