Frikadel Ikan
(Viskoekjes)
-O-*
Snack voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
1 nacht
1 uur in de koelkast
benodigdheden
500 g witte vis
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 losgeklopte eiwitten
2 teentjes knoflook, geperst
4 kemirinoten, fijngemaakt
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel trassie
1 djeroek poeroetblad, nerf verwijderen,
blad heel fijn snijden
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel fijngehakte sereh
Limoenschijfjes voor de ganering
bereiding
Maak de vis fijn in de keukenmachine.
Meng de vis met de hand met alle an
dere ingrediënten. Verpak het mengsel
in plastic en laat het een nacht in de
koelkast staan. Dip je handen in koud
water en vorm met je natte handen
viskoekjes van ongeveer 50 g per stuk.
Leg de koekkjes in plastic nog een uur
in de koelkast. Gril de koekjes op de bar
becue, op de grillplaat of in de grillpan:
smeer ze aan een kant in met olie en
gril ze 2 minuten, draai ze om en doe
hetzelfde met de andere kant. Garneer
de viskoekjes met limoenschijfjes.
april 2012 37
Moesson #10 april 2012.indd 37 mh 29-03-12 14:53