Frikadel Ikan (Viskoekjes) -O-* Snack voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten 1 nacht 1 uur in de koelkast benodigdheden 500 g witte vis 2 eetlepels fijngesneden bieslook 2 losgeklopte eiwitten 2 teentjes knoflook, geperst 4 kemirinoten, fijngemaakt 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat 1/2 theelepel trassie 1 djeroek poeroetblad, nerf verwijderen, blad heel fijn snijden 1 eetlepel vissaus 1 eetlepel fijngehakte sereh Limoenschijfjes voor de ganering bereiding Maak de vis fijn in de keukenmachine. Meng de vis met de hand met alle an dere ingrediënten. Verpak het mengsel in plastic en laat het een nacht in de koelkast staan. Dip je handen in koud water en vorm met je natte handen viskoekjes van ongeveer 50 g per stuk. Leg de koekkjes in plastic nog een uur in de koelkast. Gril de koekjes op de bar becue, op de grillplaat of in de grillpan: smeer ze aan een kant in met olie en gril ze 2 minuten, draai ze om en doe hetzelfde met de andere kant. Garneer de viskoekjes met limoenschijfjes. april 2012 37 Moesson #10 april 2012.indd 37 mh 29-03-12 14:53

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 37