Oerap Oerap (Groentegerecht met geraspte kokos) Benodigdheden Bereiding 200 gr sperziebonen (of kantjang pandjang), in stukken gesneden 200 gr taugé, staartjes verwijderd 1/2 spitskool, in reepjes gesneden 1 komkommer, geschild 2 teentjes knoflook 3 sjalotjes 2 cm verse kentjoer of 1/2 theelepel kentjoerpoeder 1 blaadje djeroek poeroet fijngesneden 1 propje asem in 2 eetlepels heet water opgelost 1 theelepel trassi, in 2 theelepels heet water opgelost 1 theelepel water 200 gr geraspte kokos 1 eetlepel sambal oelek zout Blancheer de sperziebonen, de taugé en de spitskool beetgaar. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Wrijf de verse kentjoer en de djeroek poeroet fijn en vermeng ze met het asemwater, het trassiwater, de suiker en wat zout. Breng op smaak met de sambal oelek. Kook de gemalen kokos in 75 millimeter water op laag vuur totdat het water is opgeno men. Vermeng de boemboes met de gemalen kokos. Voeg de geblan cheerde groenten toe en schep het geheel om zodat alles goed verdeeld is. Serveer op een bord. 36 Moesson Moesson #11 mei 2012.indd 36 -f©# 26-04-12 17:36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 36