Oerap Oerap
(Groentegerecht met geraspte kokos)
Benodigdheden
Bereiding
200 gr sperziebonen (of kantjang pandjang), in stukken gesneden
200 gr taugé, staartjes verwijderd
1/2 spitskool, in reepjes gesneden
1 komkommer, geschild
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm verse kentjoer of 1/2 theelepel kentjoerpoeder
1 blaadje djeroek poeroet fijngesneden
1 propje asem in 2 eetlepels heet water opgelost
1 theelepel trassi, in 2 theelepels heet water opgelost
1 theelepel water
200 gr geraspte kokos
1 eetlepel sambal oelek
zout
Blancheer de sperziebonen, de taugé en de spitskool beetgaar.
Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en
snijd hem in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn.
Wrijf de verse kentjoer en de djeroek poeroet fijn en vermeng
ze met het asemwater, het trassiwater, de suiker en wat zout.
Breng op smaak met de sambal oelek. Kook de gemalen kokos
in 75 millimeter water op laag vuur totdat het water is opgeno
men.
Vermeng de boemboes met de gemalen kokos. Voeg de geblan
cheerde groenten toe en schep het geheel om zodat alles goed
verdeeld is. Serveer op een bord.
36 Moesson
Moesson #11 mei 2012.indd 36 -f©# 26-04-12 17:36