ff:
Oedang wotjap
Lezersactie!
(Gefrituurde garnalen)
Benodigdheden
culinair 0
Garnering:
Bereiding
6 jumbogarnalen of 10 middelgrote garnalen
3 eetlepels tarwemeel
2 teentjes knoflook, fijngestampt
of 1/2 theelepel knoflookpoeder
1/3 theelepel ketoembar
1/2 theelepel zout
150 gr dunne plakjes ham
olie voor frituren
Saus:
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel boter
2 eetlepels tomatenketchup
2 theelepel gembersiroop
2 eetlepels suiker
100 ml water
2 eetlepels azijn
1 theelepel zout
Blaadjes sla
Witte of gele atjar
Pel de garnalen en laat de staart eraan zitten.
Snijd de rug open, en verwijder de donkere
inhoud met de punt van een mes. Maak een
papje van het meel, de knoflook, de ketoem
bar en het zout. Voeg geleidelijk water toe
totdat het er dun uitziet. Rol de garnalen in
een plakje ham en houd de staart vrij. Wentel
de garnalen met ham in het deegpapje en
frituur ze goudbruin in de hete olie. Laat ze
uitlekken op keukenpapier.
Fruit de knoflook in de boter. Voeg de to
matenketchup, de gembersiroop, de suiker
en het water toe. Roer tot alles is opgelost.
Voeg daarna de azijn en het zout toe. Proef
de saus, het moet een contrasterende, zoet-
zachtzure smaak zijn. Voeg nog wat water
toe als de saus te dik is.
Leg op een schaal een blaadje sla en daar
bovenop wat witte of gele atjar. Leg in het
midden 3 of 4 garnalen en giet de saus over
de garnalen.
mei 2012 37
A
Moesson mag maar liefst 5 exemplaren van
Indische Keukengeheimen van de Keasberry's weg
geven! Meedoen? Stuur voor 16 mei een kaartje met
in de linkerbovenhoek 'Keasberry' naar: Moesson,
postbus 2074, 3800 CB in Amersfoort. Een mailtje
mag ook aan: redactie@moesson.com. Vergeet uw
eigen adresgegevens niet te vermelden!
Tijdens de Tong Tong Fair in Den Haag geeft
Jeff Keasberry ook kookworkshops! Tjek de
programmering op www.tongtongfair.nl
Moesson #11 mei 2012.indd 37
26-04-12 17:37