ff: Oedang wotjap Lezersactie! (Gefrituurde garnalen) Benodigdheden culinair 0 Garnering: Bereiding 6 jumbogarnalen of 10 middelgrote garnalen 3 eetlepels tarwemeel 2 teentjes knoflook, fijngestampt of 1/2 theelepel knoflookpoeder 1/3 theelepel ketoembar 1/2 theelepel zout 150 gr dunne plakjes ham olie voor frituren Saus: 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel boter 2 eetlepels tomatenketchup 2 theelepel gembersiroop 2 eetlepels suiker 100 ml water 2 eetlepels azijn 1 theelepel zout Blaadjes sla Witte of gele atjar Pel de garnalen en laat de staart eraan zitten. Snijd de rug open, en verwijder de donkere inhoud met de punt van een mes. Maak een papje van het meel, de knoflook, de ketoem bar en het zout. Voeg geleidelijk water toe totdat het er dun uitziet. Rol de garnalen in een plakje ham en houd de staart vrij. Wentel de garnalen met ham in het deegpapje en frituur ze goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de knoflook in de boter. Voeg de to matenketchup, de gembersiroop, de suiker en het water toe. Roer tot alles is opgelost. Voeg daarna de azijn en het zout toe. Proef de saus, het moet een contrasterende, zoet- zachtzure smaak zijn. Voeg nog wat water toe als de saus te dik is. Leg op een schaal een blaadje sla en daar bovenop wat witte of gele atjar. Leg in het midden 3 of 4 garnalen en giet de saus over de garnalen. mei 2012 37 A Moesson mag maar liefst 5 exemplaren van Indische Keukengeheimen van de Keasberry's weg geven! Meedoen? Stuur voor 16 mei een kaartje met in de linkerbovenhoek 'Keasberry' naar: Moesson, postbus 2074, 3800 CB in Amersfoort. Een mailtje mag ook aan: redactie@moesson.com. Vergeet uw eigen adresgegevens niet te vermelden! Tijdens de Tong Tong Fair in Den Haag geeft Jeff Keasberry ook kookworkshops! Tjek de programmering op www.tongtongfair.nl Moesson #11 mei 2012.indd 37 26-04-12 17:37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 37