Tips Pandan cake Indische keukengeheimen culinair benodigdheden 120 ml dikke kokosmelk Mespuntje zout 2 eetlepels groen pandanextract 8 eieren, gescheiden in 8 eidooiers en 6 eiwit 180 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd 175 gr suiker 1 theelepel bakpoeder 1 eetlepel maïzena Boter Bereiding Verwarm de oven voor op 180 gra den. Kook de kokosmelk, het zout en 1 eetlepel groen pandanextract op laag vuur. Laat het afkoelen nadat het heeft gekookt. Klop de eierdooiers en klop het eiwit op tot het romig is en schuimt. Voeg het bakmeel, de suiker, de bakpoeder, de maïzena, 1 eetlepel groen pandanextract en wat zout toe aan de kokosmelk. Meng vervolgens de eidooier en het eiwit erdoor. Roer alles glad tot er geen klontjes meer in zitten. Giet het beslag in een ingevette gladde tulbandvorm (of bakblik), niet helemaal tot de rand. Zet de vorm 30 tot 45 minu ten in het midden van de voorverwarm de oven tot de cake gerezen is. Check met een prikker of hij gaar is. Laat de cake volledig afkoelen en keer hem om op een bord om te serveren. Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Zorg dat het beslag geen klonten heeft: zeef het meel voor gebruik. Een beetje zout door het meel mengen helpt ook tegen klonte ren. Wanneer een beslag in de schift gaat, helpt het als je het een beetje verwarmt met behulp van een au bain-marie bak. Klop de eiwitten niet te lang, dit zorgt ervoor dat het moeilijker mengt met het eigeel en het meel. Het inzakken van de cake kan komen door te veel lucht in het beslag. Het beslag heeft dan onvoldoende draagkracht en zakt tijdens het bakken of vlak daarna in. In Indische keukengeheimen onthult Jeff Keasberry de familierecepten en verhalen van drie generaties Keasberry. Het gaat om de gerechten waarmee hij is opgegroeid en die werden geserveerd in restaurant Djokja. Met persoonlijke herinneringen en leuke familiefoto's. Indische keukengeheimen Door Jeff keasberry Karakter: 240 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 452 0274 7 Prijs: 24,95 38 Moesson Moesson #11 mei 2012.indd 38 26-04-12 17:37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 38