Boekoe Bangsa Bokking ketjap BOEKOE BANGSA (Gerookte haring met ketjapsaus) ïQOhbOci. net Ijldisc iiolui.se lanllierec De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en bevat ruim 80 recepten van families met wortels in Indië. Van generatie op generatie overgedragen, aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd lekker en met hart en ziel samengesteld. Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 89894649 Prijs: 34,95 Visgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten benodigdheden 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, in plakjes 2 groene lomboks en 1 rode, gehalveerd, zaadjes eruit en in ringetjes 2 eetlepels ketjap manis stukje gember 1 salamblad stukje laos 1 bokking 1 citroenschil, geraspt bereiding Fruit de ui, knoflook en de lomboks in de olie glazig. Voeg de ketjap toe op groot vuur, laat daarna met gember, salamblad en laos op klein vuur sudderen. Voeg de bokking toe, laat op groot vuur 'opbor relen', zet het vuur af en laat de vis nog even staan. Dien op met de geraspte citroenschil. 38 Moesson Moesson #12 juni 2012.indd 38 24-05-12 22:19

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 38