Boekoe Bangsa
Bokking ketjap
BOEKOE BANGSA
(Gerookte haring
met ketjapsaus)
ïQOhbOci. net Ijldisc
iiolui.se lanllierec
De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en
bevat ruim 80 recepten van families met wortels
in Indië. Van generatie op generatie overgedragen,
aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te
bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd
lekker en met hart en ziel samengesteld.
Door Mirjam van der Rijst, Harold
Pereira en Eveline Stoel
Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 89894649
Prijs: 34,95
Visgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
benodigdheden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 groene lomboks en 1 rode, gehalveerd,
zaadjes eruit en in ringetjes
2 eetlepels ketjap manis
stukje gember
1 salamblad
stukje laos
1 bokking
1 citroenschil, geraspt
bereiding
Fruit de ui, knoflook en de lomboks in de
olie glazig. Voeg de ketjap toe op groot
vuur, laat daarna met gember, salamblad
en laos op klein vuur sudderen. Voeg de
bokking toe, laat op groot vuur 'opbor
relen', zet het vuur af en laat de vis nog
even staan. Dien op met de geraspte
citroenschil.
38 Moesson
Moesson #12 juni 2012.indd 38
24-05-12 22:19