Gorengan andijvie Boekoe Bangsa (geroerbakte andijvie) De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en bevat ruim 80 recepten van families met wortels in Indië. Van generatie op generatie overgedragen, aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd lekker en met hart en ziel samengesteld. 42 Moesson Moesson #2 aug 2012.indd 42 Bijgerecht voor 2 personen Bereidingstijd circa 10 minuten Benodigdheden 1 dikke stronk andijvie (of een grote zak spinazie, een stronk Chinese kool of een stronk paksoi) 2 eetlepels olie 2 eetlepels margarine 2 teentjes knoflook in dunne plakjes scheutje sojasaus (Kikkoman) Bereiding Smelt de olie en margarine in de wok, laat ze langzaam heet worden, bak de knoflook zachtjes. Snijd ondertussen de andijvie. Doe de andijvie in de wok, schep om, niet stoven! Zet het vuur uit als de andijvie gla zig en nog knapperig is. Voeg wat sojasaus toe en schep alles nog even om. Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 89894649 Prijs: 34,95

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 42