Gorengan andijvie
Boekoe Bangsa
(geroerbakte andijvie)
De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en
bevat ruim 80 recepten van families met wortels
in Indië. Van generatie op generatie overgedragen,
aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te
bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd
lekker en met hart en ziel samengesteld.
42 Moesson
Moesson #2 aug 2012.indd 42
Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd circa 10 minuten
Benodigdheden
1 dikke stronk andijvie (of een grote zak
spinazie, een stronk Chinese kool of een
stronk paksoi)
2 eetlepels olie
2 eetlepels margarine
2 teentjes knoflook in dunne plakjes
scheutje sojasaus (Kikkoman)
Bereiding
Smelt de olie en margarine in de wok, laat
ze langzaam heet worden, bak de knoflook
zachtjes. Snijd ondertussen de andijvie.
Doe de andijvie in de wok, schep om, niet
stoven! Zet het vuur uit als de andijvie gla
zig en nog knapperig is. Voeg wat sojasaus
toe en schep alles nog even om.
Door Mirjam van der Rijst, Harold
Pereira en Eveline Stoel
Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 89894649
Prijs: 34,95