Frikadel Ikan (viskoekjes van tante Fien) CULINAIR Voor circa 10 stuks, bereidingstijd 35 minuten Benodigdheden 1 pak koolvis 150 gram kleine garnalen 200 gram surimi-snippers 1 rode ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, in plakjes 5 slierten bieslook, fijngesneden wat muntblaadjes, fijngesneden peper sap van een halve citroen 2 bouillonblokjes, verkruimeld 200 gram meel 1 ei scheutje melk scheutje water snufje nootmuskaat zout 500 ml zonnebloemolie Bereiding Snijd de koolvis in blokjes en snijd de garnalen fijn. Meng de stukjes koolvis en garnaal met de surimi-snippers. Voeg ui, knoflook, bieslook en munt aan het vis- mengsel toe. Breng op smaak met peper, citroensap en bouillonblokjes. Maak een beslag van het meel, het ei, de melk en het water, een snufje nootmuskaat en wat zout. Roer het vismengsel door het beslag. Vorm koekjes met behulp van een lepel en frituur de koekjes in niet te hete olie goudbruin. Serveer ze met loempiasaus. 36 Moesson Moesson #5 november 2012.indd 36 25-10-12 16:39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 36