Frikadel Ikan
(viskoekjes van tante Fien)
CULINAIR
Voor circa 10 stuks,
bereidingstijd 35 minuten
Benodigdheden
1 pak koolvis
150 gram kleine garnalen
200 gram surimi-snippers
1 rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, in plakjes
5 slierten bieslook, fijngesneden
wat muntblaadjes, fijngesneden
peper
sap van een halve citroen
2 bouillonblokjes, verkruimeld
200 gram meel
1 ei
scheutje melk
scheutje water
snufje nootmuskaat
zout
500 ml zonnebloemolie
Bereiding
Snijd de koolvis in blokjes en snijd de
garnalen fijn. Meng de stukjes koolvis en
garnaal met de surimi-snippers. Voeg ui,
knoflook, bieslook en munt aan het vis-
mengsel toe. Breng op smaak met peper,
citroensap en bouillonblokjes. Maak een
beslag van het meel, het ei, de melk en
het water, een snufje nootmuskaat en
wat zout. Roer het vismengsel door het
beslag. Vorm koekjes met behulp van
een lepel en frituur de koekjes in niet
te hete olie goudbruin. Serveer ze met
loempiasaus.
36 Moesson
Moesson #5 november 2012.indd 36 25-10-12 16:39