ft Pindang koening Visgerecht voor 4 personen Bereidingstijd 30 minuten Benodigdheden 2 makrelen 2 theelepels zout 100 ml asemwater 1 grote ui, gesnipperd 4-6 teentjes knoflook, in plakjes 2 plakjes laos 2 plakjes djahé 1 lombok, fijngesneden 2 eetlepels olie 2 grote tomaten, fijngesneden 500 ml water sap van 1 citroen 1 bouillonblokje 1 theelepel Aromat 1 stengel sereh 6 takjes selderij eiding Maak de makrelen schoon en snijd ze in moten van circa 3 centimeter. Voeg het zout aan het asemwater toe en giet het asemwater over de vis. Wrijf ui, knoflook, laos, djahé en lombok fijn in de tjobek, fruit het mengsel in de olie en voeg de tomaten toe, Doe het water, het citroensap, het bouil lonblokje, de Aromat en de sereh erbij en breng alles aan de kook. Laat de moten vis 10 minuutjes zachtjes meekoken en voeg op het laatst de selderij toe. Moesson #5 november 2012.indd 37 25-10-12 16:39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 37