ft
Pindang koening
Visgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Benodigdheden
2 makrelen
2 theelepels zout
100 ml asemwater
1 grote ui, gesnipperd
4-6 teentjes knoflook, in plakjes
2 plakjes laos
2 plakjes djahé
1 lombok, fijngesneden
2 eetlepels olie
2 grote tomaten, fijngesneden
500 ml water
sap van 1 citroen
1 bouillonblokje
1 theelepel Aromat
1 stengel sereh
6 takjes selderij
eiding
Maak de makrelen schoon en snijd ze in
moten van circa 3 centimeter. Voeg het
zout aan het asemwater toe en giet het
asemwater over de vis. Wrijf ui, knoflook,
laos, djahé en lombok fijn in de tjobek,
fruit het mengsel in de olie en voeg de
tomaten toe,
Doe het water, het citroensap, het bouil
lonblokje, de Aromat en de sereh erbij en
breng alles aan de kook. Laat de moten
vis 10 minuutjes zachtjes meekoken en
voeg op het laatst de selderij toe.
Moesson #5 november 2012.indd 37
25-10-12 16:39