Oelang-oelang
Boekoe Bangsa
CULINAIR
De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en
bevat ruim 80 recepten van families met wortels
in Indië. Van generatie op generatie overgedragen,
aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te
bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd
lekker en met hart en ziel samengesteld.
Door Mirjam van der Rijst, Harold
Pereira en Eveline Stoel
Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 89894649
Prijs: 34,95
Groentegerecht voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden
Voor de dressing:
6 sjalotjes, fijngesneden
2 grote lomboks, in ringetjes
stukje trassie
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
sap van 2 limoenen
zout naar smaak
2 eetlepels zonnebloemolie
1 rode ui
1 kleine aubergine, in fijne plakje
1 krop little gem, grof gesneden
1 komkommer, in dunne schijfjes
150 gram haricots verts, geblancheerd
kopje ongezouten, gemalen pinda's
Bereiding
Maak de dressing: Fruit de sjalotjes glazig
in olie, voeg de lomboks en de trassie
toe en fruit ze mee. Maal het mengsel in
de tjobek of keukenmachine fijn. Voeg
pindakaas, ketjap, limoensap en zout toe,
leng eventueel aan met water om een
mooie, gladde substantie te verkrijgen.
Voeg de uienringen toe en laat even
staan. Doe de plakjes aubergine erbij en
laat ze 5 minuten intrekken, voeg dan al
husselend de little gem, komkommer en
haricots verts toe. Strooi de pinda's erover
en dien op.
38 Moesson
Moesson #5 november 2012.indd 38 -fffi! 25-10-12 16:39