Oelang-oelang Boekoe Bangsa CULINAIR De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en bevat ruim 80 recepten van families met wortels in Indië. Van generatie op generatie overgedragen, aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd lekker en met hart en ziel samengesteld. Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 89894649 Prijs: 34,95 Groentegerecht voor 4-6 personen Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden Voor de dressing: 6 sjalotjes, fijngesneden 2 grote lomboks, in ringetjes stukje trassie 2 eetlepels pindakaas 1 eetlepel ketjap manis sap van 2 limoenen zout naar smaak 2 eetlepels zonnebloemolie 1 rode ui 1 kleine aubergine, in fijne plakje 1 krop little gem, grof gesneden 1 komkommer, in dunne schijfjes 150 gram haricots verts, geblancheerd kopje ongezouten, gemalen pinda's Bereiding Maak de dressing: Fruit de sjalotjes glazig in olie, voeg de lomboks en de trassie toe en fruit ze mee. Maal het mengsel in de tjobek of keukenmachine fijn. Voeg pindakaas, ketjap, limoensap en zout toe, leng eventueel aan met water om een mooie, gladde substantie te verkrijgen. Voeg de uienringen toe en laat even staan. Doe de plakjes aubergine erbij en laat ze 5 minuten intrekken, voeg dan al husselend de little gem, komkommer en haricots verts toe. Strooi de pinda's erover en dien op. 38 Moesson Moesson #5 november 2012.indd 38 -fffi! 25-10-12 16:39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 38