Pijlinktvis met Eend met Pudding kelapa Chinese broccoli pruimenglacé muda CULINAIR Benodigdheden Benodigdheden Voor circa 6 personen 1 kg pijlinktvis 1,5 tot 2 kg eend 80 ml. oestersaus 3 steranijs-peulen Benodigdheden 2 eetlepels Chinese rijstwijn 2 teentjes knoflook, gepeld. 1 blik jonge klapper (in reepjes snijden van 1 theelepel suiker 5 cm verse gemberwortel, klein gesneden circa 1 cm) 2 eetlepels arachideolie 500 ml. water 1 zakje agar-agar 1 theelepel sesamolie 50 gr. witte suiker 1 eetlepel geraspte verse gember Benodigdheden glacé 900 ml. water 2 teentjes knoflook 2 eetlepels donkere sojasaus 8 eetlepels stroop susu 500 gr. Chinese broccoli 1 theelepel sesamolie 6 wijde glazen 6 groene uien, doorgesneden Hoisin saus 80 gr. taugé Bereiding: 1 eetlepel gebakken knoflook (uit potje) Bereiding Het sap uit het blik jonge klapper en Vul de buikholte van de eend met de de overige ingrediënten (behalve de Bereiding steranijs, knoflook en gember. Rooster de jonge klapper zelf) opkoken totdat het Snij de lichaamsdelen van de pijlinktvis. eend vervolgens in de oven op 200 a 210 gaat borrelen. Daarna 15 minuten laten Kerf dan de binnenkant van de zakken heel graden voor 30 minuten. Haal de eend kort afkoelen. Vervolgens het mengsel over de lichtjes met een ruitjespatroon. Meng dan uit de oven en overgiet deze snel met de glazen verdelen, en de jonge klapper er ter in een kom de oestersaus, rijstwijn, suiker, pruimensaus en wikkel folie om de vleugels garnering bovenop doen. Daarna laat je de sesamolie en arachideolie en laat de inktvis en poottoppen. Doe de eend vervolgens weer pudding in de koelkast opstijven. hierin een nacht in de koelkast marineren. voor 30 minuten in de oven, maar nu op 180 Na deze nacht bak je in een wok de knoflook a 190 graden. Haal de eend hierna nogmaals en gember. Vervolgens wordt de gesneden uit de oven en overgiet de eend weer met de Chinese broccoli toegevoegd en later ook de pruimensaus. Doe tot slot de eend weer voor pijlinktvis. Voeg tot slot de saus toe en wok 30 minuten in de oven, nu op 160 graden. het geheel nog even door tot ook de broccoli gaar is (maar nog wel knapperig). Serveer met gebakken uitjes. Joan: 'Elke week wordt de liefdesmaaltijd Indisch. Paul Tombeng, de man van Joan, is Meer informatie over de Church of God door iemand anders verzorgd en iedereen de gemeenschap begonnen. En inmiddels Amersfoort? Kijk dan op hun website is vrij om te koken wat hij of zij wil. Vorige hebben vrienden, kennissen en andere www.churchofgodamersfoort.nl, of ga week aten we bijvoorbeeld chili con carne.' relaties zich aangesloten. gewoon eens langs op zondag om 11.00 uur, Het idee van de liefdesmaaltijd heeft Corry Dirk Loogenstraat 6 in Amersfoort, en schuif 'En op Moederdag koken de mannen!' grapt sinds kort ook uitgebreid naar een stichting: aan! Corry. de Joseph foundation. Corry verkoopt Indische hapjes: op bestelling, na de dienst Voor bestellingen van de Indische hapjes Hoewel Church of God Amersfoort geen of gewoon voor de deur. De opbrengsten van van Corry voor de Joseph Foundation: uitsluitend Indische kerkgemeenschap is, is de verkoop van deze lekkernijen gaat naar 06 - 291 572 67 de meerderheid van de gemeenschap wel kindertehuizen in Indonesië. 30 Moesson Moesson #6 december 2012.indd 30 29-11-12 15:59

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2012 | | pagina 30