Rendang Padang
Zoals Oswin al zei: Rendang vergt natuurlijk
een langere bereidingstijd. Extra gezellig dus.
Benodigdheden
7 fijngesneden sjalotjes
5 teentjes fijngesneden knoflook
1 theelepel trassi
1 theelepel koenjit
1 theelepel djinten
1 theelepel ketoembar
4 gepofte kemirinoten
1 eetlepel sambal oelek
(naar smaak aanpassen)
1 vingerlengte djahé
1 vingerlengte laos
1 kilo mager rundvlees, in blokjes gesneden
2 gekneusde serehstengels
5 blaadjes djeroek poeroet
blik kokosmelk (naar smaak eventueel meer)
water
Bereiding
Meng de sjalotjes, knoflook, trassi, koenjit,
djinten, ketoembar, kemirinoten en sambal
oelek zorgvuldig en wrijf gelijkmatig fijn.
Fruit de boemboe in een wok of braadpan.
Voeg de kokosmelk toe en vervolgens de
serehstengel, de djahé, laos en blaadjes dje
roek poeroet. Laat pruttelen tot de olie komt
bovendrijven en voeg dan in etappes de
blokjes vlees toe. Laat de rendang minstens
2 uur sudderen en blijf regelmatig roeren en
proeven. Voeg eventueel zout toe en leng zo
nodig aan met water of met kokosmelk.
Moesson #7 januari 2013.indd 37
januari 2013 37
23-12-12 15:11