Rendang Padang Zoals Oswin al zei: Rendang vergt natuurlijk een langere bereidingstijd. Extra gezellig dus. Benodigdheden 7 fijngesneden sjalotjes 5 teentjes fijngesneden knoflook 1 theelepel trassi 1 theelepel koenjit 1 theelepel djinten 1 theelepel ketoembar 4 gepofte kemirinoten 1 eetlepel sambal oelek (naar smaak aanpassen) 1 vingerlengte djahé 1 vingerlengte laos 1 kilo mager rundvlees, in blokjes gesneden 2 gekneusde serehstengels 5 blaadjes djeroek poeroet blik kokosmelk (naar smaak eventueel meer) water Bereiding Meng de sjalotjes, knoflook, trassi, koenjit, djinten, ketoembar, kemirinoten en sambal oelek zorgvuldig en wrijf gelijkmatig fijn. Fruit de boemboe in een wok of braadpan. Voeg de kokosmelk toe en vervolgens de serehstengel, de djahé, laos en blaadjes dje roek poeroet. Laat pruttelen tot de olie komt bovendrijven en voeg dan in etappes de blokjes vlees toe. Laat de rendang minstens 2 uur sudderen en blijf regelmatig roeren en proeven. Voeg eventueel zout toe en leng zo nodig aan met water of met kokosmelk. Moesson #7 januari 2013.indd 37 januari 2013 37 23-12-12 15:11

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 37