Sop pollong (Indische erwtensoep) CULINAIR Moesson #8 februari 2013.indd 34 Voor 4-6 personen Bereidingstijd ca. IV2 uur Benodigdheden 3 bouillonblokjes 1 ui, heel en gepeld 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1 theelepel laos 1 theelepel serehpoeder 1 eetlepel sambal 250 gram hamlappen 2 salamblaadjes 4 aardappelen, in blokjes 500 gram tuinerwten 1 prei, in ringen 1 rookworst, in plakjes stukje trassie Bereiding Breng 2,5 liter water aan de kook en voeg bouillonblokjes, ui, knoflook, laos, sereh, sambal, hamlappen en salam toe. Laat dit geheel 1 uur trekken. Haal dan de ui en de hamlappen eruit. Snijd de hamlap pen in stukken. Voeg de aardappelen en erwten toe. Als de soep begint te binden, doe je ham, worst en prei erbij. Rustig een kwartiertje laten pruttelen. 24-01-1

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 34