Sop pollong
(Indische erwtensoep)
CULINAIR
Moesson #8 februari 2013.indd 34
Voor 4-6 personen
Bereidingstijd ca. IV2 uur
Benodigdheden
3 bouillonblokjes
1 ui, heel en gepeld
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel laos
1 theelepel serehpoeder
1 eetlepel sambal
250 gram hamlappen
2 salamblaadjes
4 aardappelen, in blokjes
500 gram tuinerwten
1 prei, in ringen
1 rookworst, in plakjes
stukje trassie
Bereiding
Breng 2,5 liter water aan de kook en voeg
bouillonblokjes, ui, knoflook, laos, sereh,
sambal, hamlappen en salam toe. Laat
dit geheel 1 uur trekken. Haal dan de ui
en de hamlappen eruit. Snijd de hamlap
pen in stukken. Voeg de aardappelen en
erwten toe. Als de soep begint te binden,
doe je ham, worst en prei erbij. Rustig
een kwartiertje laten pruttelen.
24-01-1