Boekoe Bangsa
Sajoer van
mijn vader
BOEKOE BANGSA
(gemengde groente naar
recept van vader Schut)
CULINAIR
De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en
bevat ruim 80 recepten van families met wortels
in Indië. Van generatie op generatie overgedragen,
aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te
bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd
lekker en met hart en ziel samengesteld.
Door Mirjam van der Rijst, Harold
Pereira en Eveline Stoel
Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 89894649
Prijs: 34,95
(Boek van de familie)
36 Moesson
Benodigdheden
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in plakjes
4 eetlepels olie
500 gram doorregen varkenslapjes, in
stukjes
200 gram gerookt spek, in stukjes
Peper en zout
1/2 blok tahoe, fijngesneden
200 gram kousenband, in stukjes
1/2 paksoi, in stukjes
Bereiding
Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak
ze op met het vlees en met peper en zout
naar smaak. Als het vlees gaar is doe je de
tahoe erbij en dan de boontjes, laat sud
deren tot de boontjes zacht zijn. Voeg op
het laatst de paksoi toe. Schep om.
Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: ca 30 minuten
Moesson #8 februari 2013.indd 36