Boekoe Bangsa Sajoer van mijn vader BOEKOE BANGSA (gemengde groente naar recept van vader Schut) CULINAIR De opvolger van Boekoe Kita heet Boekoe bangsa en bevat ruim 80 recepten van families met wortels in Indië. Van generatie op generatie overgedragen, aangepast aan de eigen smaak en eenvoudig te bereiden. Niet per se 'zoals het hoort' maar altijd lekker en met hart en ziel samengesteld. Door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel Terra Lannoo: 320 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 89894649 Prijs: 34,95 (Boek van de familie) 36 Moesson Benodigdheden 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, in plakjes 4 eetlepels olie 500 gram doorregen varkenslapjes, in stukjes 200 gram gerookt spek, in stukjes Peper en zout 1/2 blok tahoe, fijngesneden 200 gram kousenband, in stukjes 1/2 paksoi, in stukjes Bereiding Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak ze op met het vlees en met peper en zout naar smaak. Als het vlees gaar is doe je de tahoe erbij en dan de boontjes, laat sud deren tot de boontjes zacht zijn. Voeg op het laatst de paksoi toe. Schep om. Voor 4-6 personen Bereidingstijd: ca 30 minuten Moesson #8 februari 2013.indd 36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2013 | | pagina 36